kompresja wypycha olej odmą w 9a
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Hmm, tak sie robi ja pierszcienie za duzo kompresji puszczaja w skrzynie korbowa,ja bym zalozyl uszelke miski z TDI pelna , jakies catch-tank. ew. robic cos ala by-pass w dolnym odpowietrzeniu.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
uszczelkę z TD juz mam, oil catch tanka też mam
kolego moglbys rozwinac
kolego moglbys rozwinac
...by-pass w dolnym odpowietrzeniu...
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
o chłopaki.. miałem robić remont głowicy, bo mam spadki kompresji na 2 i 3 garze, ale jak czytam wasze problemy po remontach głowic i bloków z olejem, to ręce mi opadają. Nigdy motor nie brał mi oleju, nie wiem czy w takim razie cokolwiek ruszać. Co Wy na to? Spadek mocy jest niewielki, ale odczuwalny (osoba obiektywna porównywała do zdrowego ABFa), lekkie cykanie w głowicy, ale nie ma żadnych problemów z kopceniem, braniem oleju i odmą. Sam nie wiem co gorsze
-
- Forum Master
- Kontakt:
jakie te spadki ? do 2 bar to sie nic nie dzieje jeszcze zlego. Nie ma co se szukac ch..ja do d...
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: kompresja wypycha olej odmą w 9a
No to nie masz silnika w takim razie, bo jakby to bylo 14.5 na 12.5 to by jeszcze jakos przezyl, ale u ciebie jest juz poznizej normy na jednym. Ja na 3 ,16v mialem, najwiecej w 9A pewnie dlatego ze byl po remoncie to bylo 14.5 , 14.3 , 14.3 , 14.7,
ABF Herbiego 14.2 ,14.2, 14,0 ,14,3 jak sie nie myle, i jeszcze 1 ABF z Cupry to po 14.3,14.5,14.3,14.3 , wiec jak u ciebie jest 10 i ponizej to to auto nie ma czym jechac tak naprawde , i jego przebieg musi byc tez juz nieciekawy lub jest tak dojechane , tego nie wiem.
ABF Herbiego 14.2 ,14.2, 14,0 ,14,3 jak sie nie myle, i jeszcze 1 ABF z Cupry to po 14.3,14.5,14.3,14.3 , wiec jak u ciebie jest 10 i ponizej to to auto nie ma czym jechac tak naprawde , i jego przebieg musi byc tez juz nieciekawy lub jest tak dojechane , tego nie wiem.
panowie powracając do mojego pytania, uszczelka z TD i to wszystko co można zrobić?
p.s
ja mam na każdym garze po 15,5
p.s
ja mam na każdym garze po 15,5
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
mierzylem dzis kompresje w 2,0 9A, wyszlo mi na kazdym po 17, mierzone z rana na zimnym silniku, jednak auto troche podkapca, i nietrzyma obrotow na zimnym, po mocnym przygazowaniu gasnie, na drodze juz radzi sobie elgancko ciagnie do konca bez zadnych szarpniec itp, to podkapcanie moze byc wina osprzetu? czy uszczelniacze, i czy tak wysoka kompresja niejest za wysoka?
Zmierz jeszcze innym sprzetem bo to co ci wyszlo to glupota chyba ze to nie bar a jakas inna jednostka. Uszczelniacze odpadaja jezeli kopci ci calyczas no chyba ze ich tam nie ma a prowadnice ledwo zyja
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zmierz jeszcze innym sprzetem bo to co ci wyszlo to glupota chyba ze to nie bar a jakas inna jednostka. Uszczelniacze odpadaja jezeli kopci ci calyczas no chyba ze ich tam nie ma a prowadnice ledwo zyja
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
sprzet prawie nowy, mierzone wczesniej g60 po 11,5 , mk3 1,8 11 bar, punto 15 bar, kocpi na zimnym, na bialo niebiesko, czyli najprawdopodobniej uszczelniacze
może być dużo nagaru w komorze i stąd ten wynik. Sama wymiana uszczelniaczy nie pomoże na długo, prowadnice też trzeba jak w każdej 16V VW