przestaly dzialac przednie spryskiwacze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Lipek81 pisze: rozbierz ją, przesmaruj,
no tak wyjalem to cudo patrze ale nie mam pojeia jak sie do tego dobrac :O to jest jakby jedna calosc w sensie jest chyba sklejona klejem i nie wiem jak to rozebrac ... wiesz moze jak to zrobic ?zeby nie zepsuc odrazu A do kierownicy sie po sesji zabiore
Poki co u mnie to dopiero sama matma i fiza bo to pierwszy semestr ale dzieki cynkLipek81 pisze:P.S. A jak potrzebujesz jakiejś pomocy z automatyki, to nie ma sprawy
u mnie niestety to nie dzialacinek366 pisze: ale odkryłem że jak przełącze manetke do góry na działanie wycieraczek i dopiero do siebie na spryskiwacz to działa...
VW power :)
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No to nie wiem, może nowa pompka? A mierzyłeś napięcie na zaciskach, jak włączasz spryskiwacz? Od tego zacznij.
[ Dodano: Sob Sty 12, 2008 19:36 ]
Pompkę możesz kupić w intercarsie od 30zł.
[ Dodano: Sob Sty 12, 2008 19:36 ]
Pompkę możesz kupić w intercarsie od 30zł.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
Witam !!!
Mam podobny problem ze spryskiwaczem, z tymże tylnym, więc pozwolę sie podłączyć pod temat, sprawa wygląda TAK:
po naciśnięciu manetki do pozycji uruchamiającej tylną wycieraczkę i przytrzymaniu tak aby był podany płyn, nic sie nie dzieje poza ruchem(a nawet kilkoma) wycieraczki, słychać pompkę, dodam że przednie spryskiwacze są OK, więc co może być przyczyna tej usterki ??
Mam podobny problem ze spryskiwaczem, z tymże tylnym, więc pozwolę sie podłączyć pod temat, sprawa wygląda TAK:
po naciśnięciu manetki do pozycji uruchamiającej tylną wycieraczkę i przytrzymaniu tak aby był podany płyn, nic sie nie dzieje poza ruchem(a nawet kilkoma) wycieraczki, słychać pompkę, dodam że przednie spryskiwacze są OK, więc co może być przyczyna tej usterki ??
-
- Użytkownik
- Kontakt:
hehe mialem to samo ze z tylu nie piskalo wypadl ci prawdopodobnie waz w tylnym spryskiwaczu musisz zdjac a plastikowa oslonke od srodka klapy zeby sei do niego dostac:)
a przednie spryskiwaze naprawilem tak tymczasowo jak kolega z forum doradzil zamienilem te kabelki przy pompce tak ze jak naciskam na tylny spryskiwacz to psika mi wtedy z przodu no i chodzi tylna wycieraczka :)Jak bedzie chwila czasu to ebdzie trzeba wymienic te manetki
a przednie spryskiwaze naprawilem tak tymczasowo jak kolega z forum doradzil zamienilem te kabelki przy pompce tak ze jak naciskam na tylny spryskiwacz to psika mi wtedy z przodu no i chodzi tylna wycieraczka :)Jak bedzie chwila czasu to ebdzie trzeba wymienic te manetki
VW power :)