do killof 102
wydaje mi sie ze moze byc regulator cisnienia,uklad zaplonowy lub polaczenie elektryczne.przed tym jak sprzedalem swoje GTI AGG silnik szukalem usterki i chyba ja znalazlem bo silnik odpalil po wielokrotnych probach.otorz wydaje misie ze mogl byc poluzowany lub zle polaczenie miedzy stacyjka a skrzynka bezpiecznikow.poniewaz przekaznik pompy nie dostawal napiecia z komputera .kiedy wyciagnolem troche skrzynke bezpiecznikow silnik zapalil a kiedy sprawdzilem napiecie z komputera idace na przekaznik pompy bylo okolo 12V.moize stacyjka.powodzenia
Problem z GTI 2.0 8v
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Miałem to samo tzn przy wysprzęglaniu obroty spadały i samochód gasł. Wymieniłem sondę lambda, przepływomierz, pompę paliwa, i silnik krokowy. Co ciekawe, okazało się iż te części są dobre, a powodem gaśnięcia jest brudna przepustnica! Po wyczyszczeniu jej co trwało ok 20min. samochód był od razu inny. Od tamtej pory chodzi bez zarzutu, nie schodzi poniżej 800 obrotów.