Zasilanie radia przez stacyjke
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No tak, ale wtedy nie bedzie mu dzialalo zasilanie z kluczyka i jesli polaczy kable przed radiem to nie bedzie dziala rowniez brzeczyk do swiatel...
Ostatnio zmieniony śr cze 27, 2007 13:20 przez robak7, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Rafał
Rafał
To prawda, ale jak kto woli.robak7 pisze:No tak, ale wtedy nie bedzie mu dzialalo zasilanie z kluczyka
Ja osobiscie mam pod stacyjke, bo radia nie slucham sobie dla zabawy, a jak jade to kluczyk i tak w stacyjce siedzi. Wole jak samo sie wlacza, a i o wylaczaniu nie trzeba pamietac...
No ale, jeden woli zone, a drugi tesciowa

Jesli polaczy zolty z czerwonym i podlaczy do nich staly plus z instalacji (czerwono-bialy) to brzeczyk bedzie dzialal.robak7 pisze:i jesli polaczy kable przed radiem to nie bedzie dziala rowniez brzeczyk do swiatel...
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
Masz moze na przewodach od radia takie szyvkozlaczki ? Tak mozna zamienic miejscami zasilania. Zolty ma isc na staly plus (teraz idzie na ten po wlozeniu klucza i dlatego traci pamiec) a czerwony na plus stacyjki (czerwono-brazowy cienki).kapalek pisze:fakt nie zalezy mi na sluchaniu bez kluczyka. zalezy mi jednak na tym by zaprogramowanych stacji nie gubil
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
W takim przypadku to oczywiscie masz racjeinek01 pisze:Jesli polaczy zolty z czerwonym i podlaczy do nich staly plus z instalacji (czerwono-bialy) to brzeczyk bedzie dzialal.

Przy okazji mam pytanie. Czy jesli radio nie ma kodu a jest nr nadwozia auta na naklejce to jest mozliwosc sprawdzenia kodu w ASO?? Wiecie cos na ten temat?
Pozdrawiam,
Rafał
Rafał
Bardzo prawdopodobne ze jest. Pytanie tylko ile krzykna za taka przyjemnoscrobak7 pisze:Czy jesli radio nie ma kodu a jest nr nadwozia auta na naklejce to jest mozliwosc sprawdzenia kodu w ASO?? Wiecie cos na ten temat?

Wlasnie ciulas jakis sprzedal mi na allegro radio gamma bez kodu a ja glupi nie zapytalem wczesniej czy jest kod. Wyszedlem z zalozenia, ze jak jest napisane "sprawne w 100%" to ma kod... I teraz pewnie bede sie meczyl z tym gosciem lub wyplace 30 zl na sciagniecie kodu:(
Najciekawsze, ze jak zadzwonilem do niego po wylicytowaniu i zapytalem o kod to on powiedzial, ze nigdy nie wpisywal kodu...
A do ASO zaraz dzwonie i bede wiedzial.
Najciekawsze, ze jak zadzwonilem do niego po wylicytowaniu i zapytalem o kod to on powiedzial, ze nigdy nie wpisywal kodu...
A do ASO zaraz dzwonie i bede wiedzial.
Ostatnio zmieniony śr cze 27, 2007 15:29 przez robak7, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Rafał
Rafał
Witam, panowie dołącze sie do tematu odnosnie radia. Czy u was jest tak samo, jak mam odpalony silnik, słucham radia, po zgaszeniu silnika, kluczyk w stacyjce radio nadal działa, a jak wyciągne kluczyk radio sie wyłącza, następnie zeby grało musze pokrętłem radia je wyłączyc i włączyc. Tylko nie sprawdziłem jeszcze czy po włozeniu kluczyk samo ponownie sie włączy????
szatanek pisze:Witam, panowie dołącze sie do tematu odnosnie radia. Czy u was jest tak samo, jak mam odpalony silnik, słucham radia, po zgaszeniu silnika, kluczyk w stacyjce radio nadal działa, a jak wyciągne kluczyk radio sie wyłącza
O tym jest caly post...
Dokladnie tak i na pewno sie samo wlaczy jak wlozysz kluczyk. Tylko ciekawe czemu nie sprawdzales - niegdy nie odpalales Swojego auta??szatanek pisze:następnie zeby grało musze pokrętłem radia je wyłączyc i włączyc. Tylko nie sprawdziłem jeszcze czy po włozeniu kluczyk samo ponownie sie włączy????

Pozdrawiam,
Rafał
Rafał
hehe to rzeczywiscie dziwne, ale mam taki nawyk ze jak gasze auto i wyciągam kluczyk radio mi sie wyłącza ale zawsze przed wyjsciem przekręcam pokrętło radia, albo wyłączam radio przed zgaszeniem silnika
Dzisiaj to sprawdziłem, jak wkładam kluczyk i troszke go przekręce zeby schował sie bębenek radio sie samo włącza
[ Dodano: 29 Cze 2007 19:03 ]
a moje radyjko to gamma 4 od miłościwie nam sprzedających na allegro

[ Dodano: 29 Cze 2007 19:03 ]
a moje radyjko to gamma 4 od miłościwie nam sprzedających na allegro