Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
Niedługo staniemy na kresce, jaki wynik obstawiacie?
Leon ARL seria, egr i kat out +fmic, 1400kg.
vs.
BMW E46 320d+ 136/280 -> 160/340 +fmic, 1430 kg.
Mam zawalony bardzo kolektor sadzą. Właściciel BMW bardzo pewny swojej wygranej
Leon ARL seria, egr i kat out +fmic, 1400kg.
vs.
BMW E46 320d+ 136/280 -> 160/340 +fmic, 1430 kg.
Mam zawalony bardzo kolektor sadzą. Właściciel BMW bardzo pewny swojej wygranej
GTB...
poćwicz starty , wywal zbędny balast i walcz przy takich mocach i wagach główną rolę gra kierowca.
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Jezeli ARL zdrowy to przy FMIC, bez kata i EGR powinien 170KM miec- od 0 do 100 mysle ze BMW z przodu ze wzgledu na naped ale powyzej stawiam na ARL.
Focus RS mk3 Nitrous Blue
Zdrowy seryjny arl ma 170 koni a nawet potrafi wypluc i 175 km. Takie info otrzymałem od Mastersa. Fmic masz w serii w arlu.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
170 w serii to jeszcze jakiś czas temu był normą , teraz te silniki maja mega przebiegi i już takie wyniki to bardzo rzadko.
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
wronek1, też tak uważam. Ile wypluje seria okaże się już w następnym tygodniu, jeszcze tylko ostatnie szlify i poprawki.
A jak wypluje serię 150/320 zamiast 175 to już kibel? Auto ma ponad 450k km przebiegu
Co do gdybań nt. pojedynku mój leon vs 320d+ wyjaśni się już w najbliższą sobotę.
A jak wypluje serię 150/320 zamiast 175 to już kibel? Auto ma ponad 450k km przebiegu
Co do gdybań nt. pojedynku mój leon vs 320d+ wyjaśni się już w najbliższą sobotę.
GTB...
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
150KM w ARL na hamowni to czesto(nie zawsze) juz koncowka zycia tego silnika.
A skąd takie info? Rozsypał Ci się po jakimś czasie arl, który wypluł wcześniej 150km na hamowni?
GTB...
Mi nie bo moj na serii wypluł prawie 170:). A jezeli u Ciebie 150KM zostalo to mysle, że baty ze startu zatrzymanego srogie dostaniesz:)
A czy gdzieś napisałem, że zostało u mnie 150? Czytaj uważnie
Ale dzięki, ciesze się, że tak dobrze mi życzysz
Ale dzięki, ciesze się, że tak dobrze mi życzysz
GTB...
Kolego to Ty czytaj ze zrozumieniem, napisałem, ze jezeli Twoj Arl to juz padaka która ledwo zipie to przegrasz z tym BMW- podobna masa a koni mniej wtedy u Ciebie i do tego napęd na tył zrobi sporo przewagi na starcie. Jezeli natomiast Twoj silnik jest w super stanie to sadze, ze wygrasz bez problemu. I nie życzę Ci ani porażki ani zwycięstwa tylko dobrego humoru i pozytywnego nastawienia;).
Jaki jest stan to nie wiem, niedługo powinno się okazać, i nawet jak wyjdzie 140 koni to też się pochwalę na forum jakim kiblem jeżdżę
Myślę, że ten pojedynek mniej więcej pokaże w jakiej formie jest mój silnik.
Myślę, że ten pojedynek mniej więcej pokaże w jakiej formie jest mój silnik.
GTB...
Mój arl z przebiegiem prawie pół miliona wypluł dziś 161/332 nm, obecnie 190/420, więc chyba nie jest źle
Niestety kiedy miałem serię do próby z beemką nie doszło, pogoda nie dopisała i właściciel stracił chęć.
Niestety kiedy miałem serię do próby z beemką nie doszło, pogoda nie dopisała i właściciel stracił chęć.
GTB...