0-100km/h jakie macie czasy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- BoostLogic
- Mały gagatek
Golf 4 silnik asz seria , waga samochodu + 160-170kg (ja+pasazer), 0-100 ok 10.5sec. Mialem wczesniej problemy z notlaufami i chyba golfik dalej zamulony troszke nie sadzicie? Opony troche zjechane ale jeszcze wytrzymaja ten sezon. Start z 2.5 tys obr. z wlaczonym esp.
10.5 s to coś słabo seria jest 9.6 s chyba że kręciłeś do 3.5 tyś obr ? he a esp najlepiej wyłączyć też bedzie troche lepiej ...
- BoostLogic
- Mały gagatek
Krecilem do 4.3 tys. mialem problem z przeladowaniami podmienilem zaworki i nie wpada ale od 140 jest mul jak cholera w ogole to czy mam 3/4 gazu czy full wcisniete nie czuc roznicy. Musze podjechac kiedys na diagnostyke do kogos siedzacego w temacie.
Re: 0-100km/h jakie macie czasy
przepływka już słaba jedz na diagnozę dowiesz się wszystkiego
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
- BoostLogic
- Mały gagatek
No tak pasuje podjechac do jakiegos warsztatu specjalizujacego sie w tdi . Jeszcze kiedys jak ruszalem sztanga od turbo to strasznie skrzypiala. Mozecie polecic mi jakis zaklad w krakowie lub okolicach? A czy jak przeplywka pomalu siada wplywa to na zwiekszenie spalania?
Parę dni temu nudziło mi się i policzyłem sobie stoperem przybliżone czasy kręcone zmodyfikowanymi TDI PD. Pomiary od prędkości 100-200kmh, z uwzględnieniem pośrednich odczytów. Proszę mieć na uwadze, że są to wartości przybliżone i liczone na podstawie filmów z YT (tzn, wg wskazań prędkościomierza). Ot tak, żeby porównać mniej więcej wpływ grubszych modyfikacji na osiągi auta i dalszą ich celowość.
* Seat Leon Van Vught najpierw z mocą 290, następnie 300. Obecnie znajduje się nagranie ze stage'em 311PS 540 ale film nie pozwala na dokonanie przybliżonych nawet pomiarów. Nie mniej jednak jest grubo!
* Golf - ten drugi z mocą 270/ 500 to zupełnie inne auto, niż prezentowana seria.
* Dla porównania rozpasanie konsumenckie, czyli CL65AMG 612 / 1000.
Nie śmiejcie się - wrzucam tak w ramach ciekawostki.
EDIT: Trochę mnie zaintrygował pomiar ARL serii, gdzie od 100-200 potrzebował 36s - poszukałem innego filmu i jest lepiej 26,2s.
* Seat Leon Van Vught najpierw z mocą 290, następnie 300. Obecnie znajduje się nagranie ze stage'em 311PS 540 ale film nie pozwala na dokonanie przybliżonych nawet pomiarów. Nie mniej jednak jest grubo!
* Golf - ten drugi z mocą 270/ 500 to zupełnie inne auto, niż prezentowana seria.
* Dla porównania rozpasanie konsumenckie, czyli CL65AMG 612 / 1000.
Nie śmiejcie się - wrzucam tak w ramach ciekawostki.
EDIT: Trochę mnie zaintrygował pomiar ARL serii, gdzie od 100-200 potrzebował 36s - poszukałem innego filmu i jest lepiej 26,2s.
tylko to co w opisie filmu na YT , jedyno co się zmieniło od poprzedniego filmu z nagraniem przyspieszenia to to iż wpały zimówki 185 szerokość no i po 3 latach wyciągnałem i ponownie wyczyściłem ori smic. Ale to nic nie dało prócz poprawy mojego samopoczucia
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
180KM/400NM Niskie 7s na padnietej przeplywce tyle wyszło na Hamowni
teraz nowa jest i idzie duzo lepiej nie patrzylem bo mokrawo codziennie
teraz nowa jest i idzie duzo lepiej nie patrzylem bo mokrawo codziennie