SToRM pisze:Dla porownania wrzuce wykres ABF'a, gdzie moc jest ta sama w zasadzie a moment rowno polowe mniejszy Moment w dieslu skutecznie obetnie skrzynia i krotki zakres obrotow, wiec de facto jest calkiem mozliwe ze podobnie by te auta jezdzily..
de facto ABF zostanie 3 długości do 120 albo wiecej
zoabcz jakie masz
straty w napędzie przy mocy max w ABFie a jakie ja mam w dieslu ?
po drugi u mnie pole pod krzywą mocy pomiedzy zmianą biegu jest większe bo moc płasko..
ja kręcę do 4500 wiec nie jest to tak mało
SToRM, było to juz testowane i w wyścigu i z GTECH-em... ABF jeździ podobnie jak AFN zawirusowany na 135-140KM
Rapix pisze:Tak OT już kilka razy miałem porównanie silnika o tej samej mocy w takiej samej budzie... i diesel zawsze na pierwszych 3 biegach wyjeżdżał do przodu później to się równało i już podobnie do końca jechały te auta...
dokładnie tak jest..
Tominator pisze:cowboy to wymieniłeś dół na mocniejszy? nie hamowaliście auta na starym sofcie i nowych gratach
mam ten sam silnik, tylko po kapitalnym remoncie

nic mocniejszego nie zakładałem... na razie jest tak i auto musi się dobrze dotrzec, bo jest 1000km po remoncie...
ja tez juz troche inaczej myslę, wolę mieć 5 koni mniej na wykresie ale za to bezpieczniej na drodze...
troszke naiwnie myslełem że moze coś moc podskoczy po tym remoncie, ale każdy kto dłubał diesle wie że moc sie nie bierze z niczego.... nawet stary przegrzany AGR aligatora pojechał 240KM na pompie 12mm

wiec stan silnika jest mniej istotny niz wydajność układu wtryskowego...
ja autem robie 30 tys km rocznie i póki co nie bede nic wiecej kombinował, jak kupie drugie na wiosne a ten zostanie to sie zastanowie nad pompą 11 i powalcze o jakies 175KM