Uszkodzone ESP

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

greg

Post autor: greg » sob paź 06, 2007 10:38

frendli, oba systemy są połączone ze sobą - więc wymień czujnik

Awatar użytkownika
matek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: matek » ndz paź 07, 2007 15:53

ja mam podobny problem....
kontrolka od esp cały czas mi się świeci, kiedyś czasami się wyłązała teraz już nie...
sprawdziłem sobie vagiem i w czasie postoju czujnik (bodajże) przyspieczenia poprzecznego nie wskazuje zero a jakąś ujemną wartość.....

wie ktoś o co biega?
wystarczy wymienić ten "czujnik" czy coś jeszcze?

nigdy nie obrażam się za "plusy" ;)
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/174142.html][img]http://images.spritmonitor.de/174142_5.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Cris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Cris » wt paź 09, 2007 21:31

Awatar użytkownika
Bomblo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Bomblo » pt paź 12, 2007 10:45

witam. tażke mam problem z ESP. rqano gdy wyjeżdżam z parkingu zapala mi się lampka ESP i tak się pali ciągle. dodatkowo strasznie rwie mi auto a na trzecim biegu cały samochód aż się trzęsie. dzieje się tak do chwili gdy nie wyłącze zapłonu i uruchomię ponownie silnika po czym wszystko działa poprawnie do następnego poranka. byłem u diagnosty i stwierdził mi, oczywiście po podłączeniu oryginalnego serwisowego komputera pomiarowo-kontrolnego volkswagena, że mam niesprawny włącznik światłą stop. prawdopodobnie wystarczy we włączniku oczyścić zaśniedziałe styki. już jestem umówiony z mechanikiem. jak tylko wyjadę od niego napiszę co było powodem usterki i w jaki sposób ją zlikwidowano. pozdro.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”