[MK2 1.6D] Jaki olej?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
luki202
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: luki202 » czw lis 15, 2007 23:00

chłopaki a ja jezdze cały czas na 15W 40 mineral diesel i własnie słyszałem ze oleje mineralne nie maja najlepszej opini. czy mimo to ze od dłuższego czasu silniczek pracuje na mineralu 15W 40 to moge zmienic na polsyntetyk 10W 40? Prosze o odp.!!!!autko ma niby nalatane 270 tysiaków
Ostatnio zmieniony czw lis 15, 2007 23:02 przez luki202, łącznie zmieniany 1 raz.

20 years Golf GTI

Awatar użytkownika
supr3me
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: supr3me » czw lis 15, 2007 23:09

luki202 pisze:chłopaki a ja jezdze cały czas na 15W 40 mineral diesel i własnie słyszałem ze oleje mineralne nie maja najlepszej opini. czy mimo to ze od dłuższego czasu silniczek pracuje na mineralu 15W 40 to moge zmienic na polsyntetyk 10W 40? Prosze o odp.!!!!autko ma niby nalatane 270 tysiaków
niedawno zastanawialem sie nad tym samym :D
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=133566

i postanowilem zalac Castrol Magnatec Diesel półsyntetyk, w przyszlym tygodniu dokonam operacji :D ps. mam naleciane ponad 250tys km

jest: Bora 1.9TDI AJM 01' Anglik :)

był: Golf MK3 1.9TDI AHU 96'

Awatar użytkownika
luki202
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: luki202 » czw lis 15, 2007 23:35

supr3me, dzieki stary. przekonałem sie i tez sie do was przyłącze :grin: Pozdrawiam

20 years Golf GTI

Awatar użytkownika
supr3me
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: supr3me » czw lis 15, 2007 23:57

luki202 pisze:supr3me, dzieki stary. przekonałem sie i tez sie do was przyłącze :grin: Pozdrawiam
no problem, zawsze mozesz mi rzucic punkcika, pierwszego zreszta :D

Awatar użytkownika
luki202
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: luki202 » sob lis 17, 2007 21:13

supr3me pisze:
luki202 pisze:supr3me, dzieki stary. przekonałem sie i tez sie do was przyłącze :grin: Pozdrawiam
no problem, zawsze mozesz mi rzucic punkcika, pierwszego zreszta :D
Nie da rady stary bo to nie twoj temacik.
Nastepnym razem Pozdro

20 years Golf GTI

Awatar użytkownika
supr3me
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: supr3me » sob lis 17, 2007 23:03

luki202 pisze:Nie da rady stary bo to nie twoj temacik.
Nastepnym razem Pozdro
nie rozumiem co to ma do rzeczy ze to nie moj temacik, ale gdyby nie ja to bys nie wiedzial tego co juz wiesz wiec moim zdaniem Ci pomoglem w pewnym sensie, chyba na tym polega to forum, ale dzieki, nie trzeba....

[ Dodano: 17 Lis 2007 23:46 ]
taaaaa dostałem ostrzeżenie za wymuszanie punktów aaaaaaaaa no chyba padne :rotfl: :panna: :bum: ktory z moderatorow mial taki mily gest???? przeciez chyba chodzi o pomaganie sobie nawzajem na tym forum? czy molestowalem kogos o dostanie punktu bezpodstawnie?????? NIE!!!! tylko zasugerowalem taki pomysl bo jakby nie bylo dzieki mnie koleś znalazł to czego szukał, wiec chyba ....POMOGLEM? smiech na sali..... do tego nawet bezczelnie nie ujawnila sie osoba ktora dała mi ostrzezenie ...to mnie ubawiłeś, kimkolwiek jestes.... pozdrawiam Cie serdecznie :pub:
Ostatnio zmieniony ndz lis 18, 2007 14:14 przez supr3me, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » ndz lis 18, 2007 13:32

supr3me pisze:taaaaa dostałem ostrzeżenie za wyludzanie punktów aaaaaaaaa no chyba padne :rotfl: :panna: :bum: ktory z moderatorow mial taki mily gest???? przeciez chyba chodzi o pomaganie sobie nawzajem na tym forum? czy molestowalem kogos o dostanie punktu bezpodstawnie?????? NIE!!!! tylko zasugerowalem taki pomysl bo jakby nie bylo dzieki mnie koleś znalazł to czego szukał, wiec chyba ....POMOGLEM? smiech na sali..... do tego nawet bezczelnie nie ujawnila sie osoba ktora dała mi ostrzezenie ...to mnie ubawiłeś, kimkolwiek jestes.... pozdrawiam Cie serdecznie :pub:
po pierwsze wszystko ładnie widać kto dał Ci ostrzeżenie , po drugie czytaj regulamin!!! pkt. 14 !!! Chcesz wiedzieć kto może dać punkt --> czytaj FAQ u góry

Awatar użytkownika
supr3me
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: supr3me » ndz lis 18, 2007 14:12

akurat u mnie nie widac kto mi dal ostrzezenie, moderator ktory to zrobil zwinnie sie ukryl :P widze juz swoj błąd, zwracam godnosc, ze nie moglem dostac punktu bo nie jestem autorem tematu, calkiem wypadlo mi to z glowy, wiec tymbardziej nie moglem go dostac wiec straszne mi zlamanie regulaminu, a poza tym nie naklanialem nikogo do tego !!!, to byl raczej żart niz jakies wymuszanie punktu !!! wiec nie wiem za co od razu ostrzeżenie, jakby sie nie dalo upomnieć na PW i nie bylo by tematu!

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » ndz lis 18, 2007 14:25

supr3me pisze:akurat u mnie nie widac kto mi dal ostrzezenie, moderator ktory to zrobil zwinnie sie ukryl :P
kliknij na "1" i wszystkiego się dowiesz
supr3me pisze:widze juz swoj błąd, zwracam godnosc, ze nie moglem dostac punktu bo nie jestem autorem tematu
dalej się mylisz ... punkt może przyznać autor tematu !!! sam sobie nie przyznasz punktu , nawet jeżeli jesteś autorem tematu
supr3me pisze:wiec straszne mi zlamanie regulaminu,
wymuszałeś/upominałeś się w tym temacie , więc równie dobrze mogłeś upominać się w innym
supr3me pisze:a poza tym nie naklanialem nikogo do tego !!!, to byl raczej żart niz jakies wymuszanie punktu !!!
:dol:
supr3me pisze:nie rozumiem co to ma do rzeczy ze to nie moj temacik, ale gdyby nie ja to bys nie wiedzial tego co juz wiesz wiec moim zdaniem Ci pomoglem w pewnym sensie, chyba na tym polega to forum, ale dzieki, nie trzeba....
supr3me pisze:zawsze mozesz mi rzucic punkcika, pierwszego zreszta :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”