[MK II] POTRZEBNY ELEKTRYK
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
PAWEL89
- Ma gadane

- Kontakt:
w masterze jest 5 kablizielony biały niebieski czarny i brązowy ale według mnie jes to jakby brak zasilania bo podłączyłem czerwony pod radio (pod zasilanie radia) a czarnym dotknełem do lewarka zmiany biegów nacisnełem pilotem zamknij a tu nic .... może spróbować bezpośrednio czerwony pod aku plus a czarnu do budy. Co do żłótego właśnie nie wiem
Ostatnio zmieniony pt wrz 08, 2006 20:52 przez PAWEL89, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cycu767
- Ma gadane

- Auto: 2017 Golf MK 7.5 Highline Variant
- Silnik: CZDA
- Kontakt:
a nie próbowałeś zamykać tylko siłownikiem?
tzn. nie z pilota ale poruszyć samym, siłownikiem (master) ?
jeśli włączasz zasilanie wcześniej ustaw mastera w pozycji wyciągniętej...
po włączeniu zasilania lekko go wciśnij i już sam powinien załapać...
jeśli nie działa to możesz mieć problem gdzieś z zasilaniem...
a tak pozatym u mnie jest tak że gdy podłączam na świeżo zasilanie to wszystkie siłowniki robią "cyk cyk"
a co do zasilania to zrezygnowałem z szukania gdzieś plusa... do moich nowych instalacji(neony,cz, sterowanie cz na pilota itp) poprostu podciągnąłem sobie plusika bezpośrednio z aku kabelkiem 6mm2 + bezpiecznik i jest ok... nie obciąża to niepotrzenie innych bezpieczników z oryginalnnej instalacji...
tzn. nie z pilota ale poruszyć samym, siłownikiem (master) ?
jeśli włączasz zasilanie wcześniej ustaw mastera w pozycji wyciągniętej...
po włączeniu zasilania lekko go wciśnij i już sam powinien załapać...
jeśli nie działa to możesz mieć problem gdzieś z zasilaniem...
a tak pozatym u mnie jest tak że gdy podłączam na świeżo zasilanie to wszystkie siłowniki robią "cyk cyk"
a co do zasilania to zrezygnowałem z szukania gdzieś plusa... do moich nowych instalacji(neony,cz, sterowanie cz na pilota itp) poprostu podciągnąłem sobie plusika bezpośrednio z aku kabelkiem 6mm2 + bezpiecznik i jest ok... nie obciąża to niepotrzenie innych bezpieczników z oryginalnnej instalacji...