Typ silnika to NZ - mam taki - Golf CL 1991 rok, 1.3 KAT (19E) 40kW wtrysk wielopunktowyygd pisze:tak, 1.3 też występował od 89 (chyba) roku na wielopunkcie sterowanym elektroniką (nie pamiętam już nazwy).
Wielopunkt był w modelach CL,GL,GT,GTI,GTI 16v, G60, Rallye. Czyli praktycznie we wszystkich
Ja mam w GT wielopunkt 1.8 90koni i w GTI 16v.
Pełny/pełen wtrysk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
moj ojciec mial takiego 1.8GT (rzekomoGT) kilka lat temu tez na gazniku tylko ze posiadal obrotomierz licznik do 220 i dodatkowe zegary VDO kubelkowe fotele i skorzana kierowajke i sportowe zawieszenie chyba 80/80 bo siedzial dosc mocno swierzo sprowadzony od szwabow silnik mial dziwny chyba podkrecony i ukl wydechowy bo fajnie buczal jak na gaznikowca to mocno smigal GTE 1.8 115km kadett nie dal rady w 3 osoby nim lecialem 200km/h to chyba z lekka za duzo jak na gaznikowca(moze licznik oklamywal) poza tym czysta seria waskie zderzaki z czerwonymi listwami szyby z trojkatami 4 lampy kola 13" mial tylni spojlerek dachowy taki maly na klapie i czarno-czerwone lampy
zapomnialem dopisac ze mial oznaczenia GT przy napisie Golf i zamiast kierunkow bocznych a golf byl z 86 roku
zapomnialem dopisac ze mial oznaczenia GT przy napisie Golf i zamiast kierunkow bocznych a golf byl z 86 roku
- jarek_1313
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja mam 1,3 KAT jest na wtrysku wielopunktowym ma katalizator sonde itp ale hlał mi jak holera i byłem znim w serwiszie BOSCH bo to wtrysk BOSCHA jest a nie ma to kostki serwisowej ale wiecej poczytajcie sobie w spalaniu to link http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?t=3798
- jarek_1313
- Mały gagatek
- Kontakt:
- jarek_1313
- Mały gagatek
- Kontakt: