Wielkie dzięki, rozwiałeś mi wątpliwości.
Pozdrawiam
VW bora - światła przeciwmglowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: VW bora - światła przeciwmglowe
Mam jeszcze jedno pytanie.
Robię wg oryginalnego rozwiązania. Pin nr 8 z wyłącznika świateł idzie do nóżki 87 przekaźnika nr 53.
Rozumiem że na konektorze przy przekazniku przy pinie 87 robimy mostek jeden do włącznika świateł drugi do halogenow?
Edit.
Powyższe pytanie nieaktualne, zrobiłem pomiary.
Już wiem co jest nie tak. W lampie do bory mam masę wod halogenow w reflektorze.
Przekaźnik rozlaczal mi masę przy zmianie na długie.
Na pin 30 zamiast masy podłączę pin 8 z przełącznika i będzie tak samo obciążało przelacznik i rozlaczalo halogeny przy zapaleniu świateł drogowych.
Chyba tak może być
Robię wg oryginalnego rozwiązania. Pin nr 8 z wyłącznika świateł idzie do nóżki 87 przekaźnika nr 53.
Rozumiem że na konektorze przy przekazniku przy pinie 87 robimy mostek jeden do włącznika świateł drugi do halogenow?
Edit.
Powyższe pytanie nieaktualne, zrobiłem pomiary.
Już wiem co jest nie tak. W lampie do bory mam masę wod halogenow w reflektorze.
Przekaźnik rozlaczal mi masę przy zmianie na długie.
Na pin 30 zamiast masy podłączę pin 8 z przełącznika i będzie tak samo obciążało przelacznik i rozlaczalo halogeny przy zapaleniu świateł drogowych.
Chyba tak może być
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
A gdzie jest napisane że na 30 masa? 30 łączysz z halogenami...A 87 z wlacznikiem świateł
Tak zrozumiałem z tego opisu.
Widocznie chodziło o kable do halonenu nie dwa końce kabla
Ale tak czy siak wszystko działa jak należy, wielkie dzięki za pomoc
Było trochę kombinowania głównie z odzyskiwaniem konektorów i wpinaniem do wtyczek ale na następny raz wiem już jak to robić