czasami zero reakcji po przekreceniu kluczyka

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

perki
...
...

Post autor: perki » sob cze 20, 2015 11:16

rok temu miałem podobny problem . Po przekreczeniu kluczyka zero reakcji. Wtedy pomagało puknięcie w rozrusznik . Wydałem 300zł za naprawę i teraz problem wrócił ( średnio dwa razy na miesiąc mam ten sam problem ) z tym że poruszam stacyjką i odpala .

Jak można sprawdzić na 100% co jest przyczyną ? auto pali na dotyk więc mechanik może sprawdzić dlaczego raz na jakiś czas tak się dzieje ?
Bo gdyby auto nie odpaliło to wtedy wiadomo

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » sob cze 20, 2015 11:21

jak miałem u siebie podobny problem to podłączyłem małą diodę led pod kabelek idący od stacyjki do rozrusznika...dioda sygnalizowała czy kostka stacyjki podaje napięcie. Trochę to trwało zanim udało się zdiagnozować, że winny jest elektromagnes. Usterka występowała raz na...tydzień, dwa...więc sprawdzanie miernikiem nie miało sensu, bo jak tylko dorwałem miernik to rozrusznik kręcił.

po wcześniejszych postach myślałem, że diagnoza już postawiona...

Skrzak
Forum Master
Forum Master
Auto: Bora kombi Highline
Silnik: ARL

Post autor: Skrzak » sob wrz 26, 2015 18:09

Mi ciągle wypada przewód od elektromagnesu. Dobrze, że od góry można ręką sięgnąć, to przed każdym odpaleniem wciskam konektor. Nie wiecie czy gniazdo tego konektora w elektromagnesie da się jakoś wymienić albo może lepiej zalutować na stałe, czy trzeba cały moduł wymienić? Pytam bo jak wejdę pod auto to chcę to za jednym razem zrobić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”