Co sie stanie przy zbyt duzej dawce paliwa?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
moze mi ktos powiedziec o ile zwiekszacie dawke paliwa ( do ilu obrotow podskakuje silnik ) aha i jeszcze jedno o ile przekrecacie srubke od dawki poniewaz ja to robilem dzisiaj pierwszy raz i powiem tyle ze zrobilem ta srubka prawie 1 obrot a obroty wzrosly o 100rpm druga sprawa jak mozna inaczej zmniejszc te obroty inna srubka niz ta co jest za pompa ze sprezynka bo wykrecam ja do konca a obroty mi spadaja tylko o jakies 90rpm moze jakies zdjecie
plisss!!!!

pod warunkiem że jesteś autorem tematu ;pGrzesiekk1982 pisze:Kolego jak pomogli daj im po plusiku taka ikonka w jednym rzedzie z profil, PW, email itp.
o tyle ile podpowiada ci zdrowy rozsądek i stan silnikawojtaz83 pisze:moze mi ktos powiedziec o ile zwiekszacie dawke paliwa
zamieszczanie fotek mi nie idzie ale w pobliżu tej śrubki ze sprężynką masz leżącą poziomo śrube o którą opiera się łapka sterowania gazu kontre odkręcasz i tam (wydatek resztowy pompy się to nazywa) ustawić należy około 800-850obrotów a reszte dociąga się śrubką ze sprężynką po wcześniejszym zluzowaniu (przestawiacz kąta zimnego rozruchu)wojtaz83 pisze:druga sprawa jak mozna inaczej zmniejszc te obroty inna srubka niz ta co jest za pompa ze sprezynka bo wykrecam ja do konca a obroty mi spadaja tylko o jakies 90rpm moze jakies zdjecie plisss!!!!

Był passat jest volvo i jeden i drugi ma w znaczku V
a nie da sie zmniejszyc obrotow jedna z tych srubek pinowych krotkich co sa obok tej ze sprezynka poniewaz jedna jest od minimalnej predkosci biegu jalowego a ta o ktorej ty mowisz jest od wydatku szczatkowego a i inna sprawa jak odkrecam ta ze sprezynka to w pewnym momencie juz obroty nie spadaja a zaczyna wychodzic mi dzwignia od "ssania" oco chodzi??