No ja mam ten sam problem do szerokiego zderzaka to nie jest wcale tak łatwo ach te zawijasy czy nie mozna wyprodukować tłumika z prostą końcówka rury tylko tak życie utrudniac...
Pozdro 4 all
Jak przyspawać końcówke do tłumika w [mk2]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
marcinwet83
- Nowicjusz

Ja w swoim jp majpierw wyciąłem tylne denko tlumika a w jego miejsce dospawalem 2 rurki z kwasówki fi 70mm ale przy złoty czterdziesci to mi dawal jak maly odrzutowiec, tak ze radia nie bylo slychac, na wolnych mruczal basowo(jak na diesla niezle).
Jezdze przewaznie po trasie i za duzy hardcore byl niestety wiec wywalilem koncowy tlumik i wstawilwm drugi, tez zmodyfikowany(krzywol uciety 1cm za denkiem w jego miejsce dospawana jedna koncowka fi 70mm z takiej samej rurki)Teraz jest wizualnie i akustycznie OK
Jezdze przewaznie po trasie i za duzy hardcore byl niestety wiec wywalilem koncowy tlumik i wstawilwm drugi, tez zmodyfikowany(krzywol uciety 1cm za denkiem w jego miejsce dospawana jedna koncowka fi 70mm z takiej samej rurki)Teraz jest wizualnie i akustycznie OK
- t-tas
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
pytanie do posiadaczy silnika 1.5- co zrobić aby ten motor mryczał basowo- miałem boshimę i ryczał ale nie basem ale raczej wysokimi tonami( jakby jakaś wyścigówka) a mnie interesuje basowy pomruk-próbowałem to uzyskać przez wyprówanie wnętrza tego tłumika(stary już był) ale ton dźwięku się niezmieniał a tylko się pogłaśniał aż w końcu niewytrzymałem i założyłem oryginał(fabryka) z mk2 1.8 90PS i na tym przy spokojnej jeździe jest cicho a przy zabawie głośniej ale dale chodzi jak wyścigówka a nie mruczy. może wywalenie tego pierwszego tłumika cos da(zdaje się że jest przelotowy) i do tego jakiś ładny końcowy...
dodam,że trochę bawiłem się wydechami(spawanie, przeróbki) i wiem,że np. wydech z fso 1500 pracuje prawie tak samo z tłumikiem końcowym jak i bez niego
dodam,że trochę bawiłem się wydechami(spawanie, przeróbki) i wiem,że np. wydech z fso 1500 pracuje prawie tak samo z tłumikiem końcowym jak i bez niego
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie