Coś piszczy, tylko nie wiem co
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No i chyba mi się rozrząd przestawił, bo samochód odpalił ładnie chodził i za chwile zaczął chodzić na nierównych obrotach i na końcu zgasł. Później znowu odpaliłem, nierówne obroty i zgasł. Tak parę razy porobił i teraz wogóle nie chce odpalić, a po puszczeniu rozrusznika słychać tak puch , tak jak by coś wybuchło ale trzeba się przysłuchać żeby to usłyszeć. Panowie co teraz mam zrobić z tym, ustawiłem na znak i nie chce odpalić nadal
Jak ustawiałeś rozrząd to ustawiłeś 1 tłok w GMP ?
Spróbuj pokręcić ręcznie wałem,czy się w ogóle obraca.Przed odpaleniem obróciłeś go ze dwa razy ręcznie ?
Spróbuj pokręcić ręcznie wałem,czy się w ogóle obraca.Przed odpaleniem obróciłeś go ze dwa razy ręcznie ?
Ja ogólnie chciałem odkręcić koło pasowe żeby ściągnąć dolną osłonę rozrządu żeby do śrub się dostać od pompy wody no i wrzuciłem piąty bieg i chciałem popuścić 4 śruby imbusowe no i pare razy wał się przekręcił w lewą stronę, bo piąty bieg nic nie blokował wału, no i nie wiem czasem czy przez to nie przestawiłem rozrządu kręcąc wałem w lewą stronę a później w prawą. I teraz nie wiem co zrobić jak ustawić odpowiednio żeby samochód chodził
Ustaw go teraz na znaki.
Podesłał bym ci rysunek jak to powinno wyglądać,ale Autodata mi się posypała.Może jakaś dobra dusza cię takowym poratuje.
Podesłał bym ci rysunek jak to powinno wyglądać,ale Autodata mi się posypała.Może jakaś dobra dusza cię takowym poratuje.
Tak to ta zielona zaslepka.zdejmij i obracaj aż znajdziesz wciecie na kole ktre musi sie pokryć ze znakiem na skrzyni
potem reszta na znaki jak na rysunku
na wałku masz znaki,aparat ustaw na 1(zdehmij kopułke i palec ma być na pierwszy od rozrzadu)
potem reszta na znaki jak na rysunku
na wałku masz znaki,aparat ustaw na 1(zdehmij kopułke i palec ma być na pierwszy od rozrzadu)
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr