Czyszczenie wtryskow

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Czyszczenie wtryskow

Post autor: munior » sob lut 23, 2013 13:08

dominik7 pisze:ja oczekiwałem np. że samochód po tym będzie lepiej chodził, bo w końcu mu się przeczyści to i owo. Żadnej widocznej poprawy nie ma;
Nie ma ,i być nie może ,bo wtryskom czyszczenie nie było potrzebne :chytry: Nie wiem co tymi środkami można wyczyścić ,ale wiem jak wyglądają wnętrza pomp wtryskowych po stosowaniu różnych specyfików ,masakra :hmm: także nie polecam stosować żadnych i kropka .Wtryski jak leją i nie trzymają ciśnienia trzeba zrobić ,albo wymienić na sprawne ,a nie stosować cudowne środki ...bo żaden taki środek im już wtedy nie pomoże

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

liteon0
Użytkownik
Użytkownik

Czyszczenie wtryskow

Post autor: liteon0 » sob lut 23, 2013 20:09

munior pisze:Nie wiem co tymi środkami można wyczyścić
No chyba coś tam można.. Kumplowi wtrysk się wieszał, pojechał do pompiarza a ten na początek kazał mu wlać jakiś lepszy środek do czyszczenia wtrysków. Kupił Valvoline, zaaplikował raz, po ok 5000km drugi raz i wszystko wróciło do normy :chytry: więc nie jest tak do końca jak piszesz że nic to nie daje.

ALH + 205 + chip

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Czyszczenie wtryskow

Post autor: dominik7 » pn lut 25, 2013 01:34

Takie mam pytanie dotyczące środka o którym mowa na str. 1 tematu czyli Valvoline w brązowym opakowaniu.
Czy jeśli wleje całą butelkę na swój bak który jest mały (34l) to nic się nie stanie? Na opakowaniu pisze ze środek jest na "do 75l oleju napędowego".
"Do 75l" to pojecie względne ;) a nie chciałbym żeby coś totalnie "sczyściło" wtryski.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”