Stara Nokia 3110 w podłokietniku.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Taka jest różnica między tymi bateriami, ta cienka to oczywiście BLJ-1 slim, a druga standardowa BMH-1.
Konto na E-bay, to oczywiście chwila i jest, ale nie wszyscy chcą wysyłać do Polski, ceny to osobny temat, a do tego nie bardzo chcę mieć tam konto, bo dość mam tajemniczych maili, a tym bardziej z zagranicy.
W życiu piękne są tylko chwile
- Pablo Corrado
- Forum Master
Z ciekawości, możesz wrzucić foto jak ten zestaw wygląda? Jak tą nokię wpina się w samochodzie?
To jest ten patent z telefonem w podlokietniku-jak w Passacie B5 ?
To jest ten patent z telefonem w podlokietniku-jak w Passacie B5 ?
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Jutro zrobię i wrzucę fotki. W podłokietniku jest słuchawka, w którą wpina się telefon (z kolei słuchawka wpinana jest w podstawkę), a po naciśnięciu jednego przycisku wysuwa się to na zewnątrz. W B5 wydaje mi się, że jest tak samo.
Niestety baterii dalej poszukuje, bo okazało się, że zamówiona jest jednak inna
Obiecane fotki, wiem, że to zabytek, ale się uparłem
Telefon wpięty bez baterii! Pozdrawiam
Niestety baterii dalej poszukuje, bo okazało się, że zamówiona jest jednak inna
Obiecane fotki, wiem, że to zabytek, ale się uparłem
Telefon wpięty bez baterii! Pozdrawiam
Zawsze można kupić baterię podobnego typu od np 6310i i spróbować wypatroszyć wnętrze.
Bajer fajny, ale ja mojego parrota bym nie zamienił, za takie zestaw.
Re: Stara Nokia 3110 w podłokietniku.
Nawet mam taką baterię, ale niestety nie mam tej ultra slim, więc nie mam w co przełożyć Jest też firma, która regeneruje stare baterie, ale j/w... Szukam, więc chociaż słabej, ale sprawnej. Telefon i tak w samochodzie się cały czas ładuję, więc nie musi być ekstra, byleby nie uszkodzona.jhosef pisze:Zawsze można kupić baterię podobnego typu od np 6310i i spróbować wypatroszyć wnętrze.
Wlasnie do 6310 znajdziesz slim. Nawet mam gdzieś taka ale nie wiem czy żywą. Gdzieś tez mam od 8110 ale tez stan nieznany.
Nawet jak znajdziesz wlasciwa to nikt ci nie da gwarancji, ze nastoletnia bateria w ogóle się odezwie. A na swiezynki nie masz co liczyć.
Nawet jak znajdziesz wlasciwa to nikt ci nie da gwarancji, ze nastoletnia bateria w ogóle się odezwie. A na swiezynki nie masz co liczyć.
jhosef pisze:Wlasnie do 6310 znajdziesz slim. Nawet mam gdzieś taka ale nie wiem czy żywą. Gdzieś tez mam od 8110 ale tez stan nieznany.
Od 6310 mam (pisałem o tym), ale to jest inna bateria, a przełożyć nie mam w co. Do tego telefonu pasuje jeszcze od 3810.
Wiem, że nie wiadomo czy się odezwie, ale znalazłem firmę, która regeneruje baterie. Może dla kogoś to dziwne, że chce uruchomić taki zabytek, ale ja po prostu taki jestem, jest, to niech działa
jak co to jestem w niemczech, mam konto na ebayu i moge ci tu kupic baterie jak tak bardzo chcesz. jak co to priv.
pewnie taka : http://www.ebay.de/itm/Akku-Ni-MH-fur-N ... 27c175de7c" onclick="window.open(this.href);return false;
pewnie taka : http://www.ebay.de/itm/Akku-Ni-MH-fur-N ... 27c175de7c" onclick="window.open(this.href);return false;
Wielkie dzięki za chęć pomocy. Na zdjęciu z linku jest jednak inna bateria, prawdopodobnie jest to tylko zamiennik do telefonu, a nie do zestawu.
to szperaj na ebayu i jak znajdziesz to podeslij linka.... ja nie mam zbytnio czasu a poza tym z moim szczesciem to napewno nie taka bym ci zamowil hehe. jak co to privMadman59 pisze:Wielkie dzięki za chęć pomocy. Na zdjęciu z linku jest jednak inna bateria, prawdopodobnie jest to tylko zamiennik do telefonu, a nie do zestawu.
Założyłem konto na ebay-u, ale przynajmniej jak na razie nic nie ma. Oczywiście jest tam oferta sprzedaży Nokii właśnie z taką baterią, ale jak zobaczyłem cenę (1000zł), to mnie zwaliło z nóg Jestem zdesperowany, ale nie aż tak Dalej więc poszukuje baterii ultra slim, są już wycofane z produkcji, ale mi wystarczy stara, byle była sprawna. Pozdrawiam i życzę "szerokości"
Po dużych staraniach mam już taką baterię (przez jakiś czas trochę odpuściłem) i w związku z tym mam pytanie do posiadających taki zestaw. Mam oryginalne radio Beta (samochód z 1999 roku), ale po wpięciu telefonu do zestawu i wykonanym połączeniu lub jego odebraniu wycisza się tylko radio, a w głośnikach echo. Czy tak jest w oryginale czy po prostu mam coś skopane ? Wpięty telefon się normalnie ładuje, radio się rozłącza i na wyświetlaczu jest napis "phone", ale z zestawem głośnomówiącym nie ma to nic wspólnego