[mk2]Problem z samochodem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » czw maja 25, 2006 23:30

kaczyniak pisze:A co z tym brzęczeniem podczas migania kontrolki oleju
wypnij i zewrzyj z masa np. z silnikiem wtedy przestanie,ten czujnik jest zwierny jak masz odpowiednie cisnienie to ten czujnik zwiera mase a czujnik z boku silnika dziala na odwrot rozwiera mase jak jest cisnienie

kaczyniak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kaczyniak » czw maja 25, 2006 23:51

Dziękuję. Jutro go rozgrzeje na małej przejażdżce i tak zrobię. Przestanie brzęczec , ale kontrolka będzie świecić nadal ?Zakładając,że mam dobre ciśnienie.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt maja 26, 2006 06:19

swiecic bedzie

Marek Budner
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Marek Budner » pt maja 26, 2006 11:39

Dla pewnosci lepiej jechac do mechanika i zmierzyc cisnienie oleju.To nie sa zarty.

kaczyniak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kaczyniak » pt maja 26, 2006 11:49

Co wykarze pomiar cisnienia oleju? Czy nieszczelności na wele również?

[ Dodano: 26 Lip 2006 14:44 ]
Witam ,poruszałem już kiedyś ten temat. Sprawa dotyczy czujnika oleju,ktory zapala sie po jakimś czasie. Po przejechaniu 5-10km,zalezy. Nie pali sie cały czas. Załacza się cyklicznie. Nieraz za[pali sie i bzyknie ze 2razy w czasie jazdy,a nieraz pobrzeczy tez cyklicznie ,ale czesciej sie załącza. Czujnika na filtrze jeszcze nie wymieniłem. Zmierzyłem natomiast cisnienie oleju i jest jak w nowym aucie. Na rozgrzanym ponad 3Bary. Cisnienie sprezania prawie 12 na kazdym garze,oleju nie je. Przypomne,ze miałem wymieniane panewy, ale przed ich wymiana nie miałem problemu z olejem. Wał był ogladany i wygladal na gut. Panewy mechanik założył nominalne. Taki rozmiar jaki był. Prosze o rade jeszcze raz,bo nie wiem co robic. Dziękuję

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”