![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
czym zastapic katalizator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mieszkam na opolszczyżnie a zamiennik pod wymiar zamawiał w hurtowni GORDON . zadzwoń do nich i podaj swoje wymiary a na następny dzień będziesz miał towar. GORDON swoje siedziby ma w całej polsce ![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
Ja kupowałem zamiennik (euro4) w firmie Pamaku. Cena ok 450 zl. Od roku jest spokój i check nie pali się.
Bo standardowo jest Euro 3? Tak? Czyli zastosowanie o wyższych parametrach nie stoi na przeszkodzie ?
- Mascrime
- Ma gadane
- Kontakt:
jak masz 1 sondę to wspawaj rurkę trochę lepiej będzie się z dołu wkręcał, koszt z robota wyniesie Cię jakieś 50 zł, zależnie od zakładu, gdzie będziesz robił.. ja tak zrobiłem i nie mam żadnych problemów
Akurat mam 2 sondy, ale z problemem brzęczenia już sobie poradziłem, - niedokręcona śruba
Chociaż pierwsze podejrzenie, które padło na katalizator wydaje się być słuszne, z racji tego, że w nim coś goni. Obstawiam, że się lekko ukruszył.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Niestety te silniki 1,6 16V generuja duże drgania, które przenoszą się na ukł wydechowy. prędzej czy później kat zacznie brzeczeć. U mnie był caly ale miał luz wdłuz osi i sobie tam przesuwał sie przód-tył wydjąc przy tym dziwny odgłos.
- Mascrime
- Ma gadane
- Kontakt:
wybebesz go całego i nie będziesz miał, żadnych stukań, brzęczenia
taka moja rada
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Niestety jednak po miesiącu jazdy zapalił mi się check
ale zamierzam zakupić to cudo http://allegro.pl/emulator-2-sondy-sond ... 61699.html" onclick="window.open(this.href);return false; .Czy ktoś już z tego korzystał?? i czy będzie pasować do golfa 4??
Dodam że oprócz zapalonej kontrolki nic się nie dzieje . Spalanie i moc jest taka sama![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
![Mad :-x](./images/smilies/icon_mad.gif)
Dodam że oprócz zapalonej kontrolki nic się nie dzieje . Spalanie i moc jest taka sama
Ostatnio rozmawiałem ze swoim mechanikiem odnośnie mechanicznych emulatorów. W przypadku fiata w którym próbowali zastąpić nim sondę niestety nie przyniosło pozytywnego skutku. Nie wiem jak w VW - w sumie koszt nie jest taki duży więc można spróbować, ja bym przynajmniej spróbował.