Dziwny dzwięk podczas przyśpieszania

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Bigos II
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Bigos II » czw maja 24, 2012 21:32

Sprzęgiełko jednokierunkowe alternatora można sprawdzić skręcając koła na max w jedną lub drugą stronę... i wtedy może się nasilić buczenie to wiadomo że sprzęgiełko albo napiąć napinacz zwalić pasek i sprawdzić jak pracuje ta rolka sprzęgiełka w obie strony :)

Awatar użytkownika
Charwey
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Charwey » pt maja 25, 2012 23:08

a to pompa od wspomagania nie będzie buczeć?

Chomik25
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Chomik25 » pn lip 23, 2012 23:13

Witam,panowie mam taki problem-Pare dni temu zawiesiła sie turbina (VW Jetta 1.9) a wiec pojechałem do mechanika zeby ją przeczyścił,gdy zaczął rozbierac stwierdził wyciek na zimeringu skrzyni biegów, a miałem do wymiany tez dwumas i sprzegło a wiec stwierdziłem ze zrobie wszystko jak jest już rozebrane czyli zmienił zimering,dwumas zamienił na koło zamachowe Valeo i komplet spprzegło wyczyścił turbine i wszystko złożył. Odebrałem samochód, a garaż mam 2 metry od warsztatu i nawet zabardzo sie nie przejechałem.Wyciągnąłem dziś auto i zacząłem jezdzić,zaczynają sie problemy zaczne moze od skrzyni,strasznie ciężko wchodzą biegi,aż sie boje czasem że mi bieg wybije.Następnie przy 2000 obr. dosłownie przez chwilke słychac metaliczny dzwięk,turbina ponoć miała wytrzymac jeszcze troche i zanim oddałem do czyszczenia to tego nie było.Nie wiem czy to turbina daje ten metaliczny dzwiek czy coś innego,moze to być np. zle ustawione sprzegło abo coś?? co o tym sadzicie z góry dzięki za odpowiedz.

Chomik25
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Chomik25 » czw lip 26, 2012 15:53

Straszne to jest chyba jakiś zapomniany temat czekam i czekam i nikt nie odpowie?? Pytanie kolejne czy jest możliwe żeby turbina otwierała sie cała przy 2000 a nie powoli przy 2500??

barbie440
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: barbie440 » wt gru 03, 2013 11:47

złącze elastyczne na wydechu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”