2.0 16V przepustnica
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
2.0 16V przepustnica
do normalnych nie wyzyłowanych silników raczej nie ma sensu. Nie jestem pewien czy 4.2 ma to samo.
anyway pamietam jak GTO kiedys pisał że jak robili zielonego golfa z abf em na pokłądzie (200 KM) to na max obciazeiu no seryjnym kolektorze pojawiało im sie podcisnienie co znaczyło by ze przepustnica, dolot albo sam kolektor dławiły przepływ.. Tylko że tam były wałki 288 z tego co pamietam
anyway pamietam jak GTO kiedys pisał że jak robili zielonego golfa z abf em na pokłądzie (200 KM) to na max obciazeiu no seryjnym kolektorze pojawiało im sie podcisnienie co znaczyło by ze przepustnica, dolot albo sam kolektor dławiły przepływ.. Tylko że tam były wałki 288 z tego co pamietam
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
Re: 2.0 16V przepustnica
w KE-Motroniku niektóre przepustnice mają swiche a niektóre czujnik ale on działa tak jak krańcówki i mierzy tylko zamknięcie i pełne otwarcie bo kiedyś miernikiem sprawdzałem więc się zastanawiam czy mogę sobie założyć do ACE przepustnice ze swichami jak teraz mam ten niby czujnik? przy tej z Audi mam duże zwężenie a nie chce jej kaleczyć, wole sprzedać tą a założyć sobie taką z 2.3
2.0 16V przepustnica
wsadz sobie z PL bedzie dobrze
Re: 2.0 16V przepustnica
taką z PLa ciężko namierzyć a z Audi 2.3 jest prawie identyczna, ma takie same swiche i można kupić za 30zł na allegro
2.0 16V przepustnica
był już taki temat poszukaj
wiem tylko że przepustnice z ABF można max powiekszyć do 38 a S2 ma chyba taką już średnice
natomiast z vr6 (mowa o 2.9) najciezej bedzie dostać
wiem tylko że przepustnice z ABF można max powiekszyć do 38 a S2 ma chyba taką już średnice
natomiast z vr6 (mowa o 2.9) najciezej bedzie dostać
2.0 16V przepustnica
szukałem z grubsza, gdzies tam znalazłem, że zewętrzna średnica jest 77mm a w Twoim poście powyżej się jakiś błąd wkradł
2.0 16V przepustnica
sory 68
zewnętrzna średnica mało mówi
zewnętrzna średnica mało mówi
2.0 16V przepustnica
faktycznie było http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=73&t=432601" onclick="window.open(this.href);return false;
generalnie do tego ADLa można pewnie wziąć zwykłą przepustnice z 16V, która ma tego pseudo TPSa i włożyć czujnik z ADLa zawsze łatwiej przerobić mocowanie do czujnika niż rzeźbić kolektor ssący
P.S.
Wie ktoś jak wygląda sprawa z przepustnicą z 2E jest taka sama średnica jak w ABFie? Do kolektora z ABFa/ADLa pasuje
generalnie do tego ADLa można pewnie wziąć zwykłą przepustnice z 16V, która ma tego pseudo TPSa i włożyć czujnik z ADLa zawsze łatwiej przerobić mocowanie do czujnika niż rzeźbić kolektor ssący
P.S.
Wie ktoś jak wygląda sprawa z przepustnicą z 2E jest taka sama średnica jak w ABFie? Do kolektora z ABFa/ADLa pasuje