po wymianie rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
po wymianie rozrządu
To niby by się zgadzało że za mocno napięte.Jaki masz napinacz hydrauliczny czy samą rolką się napina?
Re: po wymianie rozrządu
Dwa tygodnie temu przerabiałem to w moim ASZ
Robiłem rozrząd ze znajomkiem-pasek Dayco rolki Ina i pompa KWP
Poskładaliśmy i jęczy tak jak w tym linku.
Pojechałem do znajomka mechanika i powiedział że pewnie pasek Dayco- trafił
Założył mi Gates'a i jest cisza.Też myślałem że to rolka albo pompa ale wziął oscyloskop?czy coś i dał mi posłuchać że jest cisza.
Tak więc ja stawiam na pasek.
Podobno te z Dayco jęczą bo mają ten teflon i musi się wytrzeć.Wtedy będzie cisza.
Robiłem rozrząd ze znajomkiem-pasek Dayco rolki Ina i pompa KWP
Poskładaliśmy i jęczy tak jak w tym linku.
Pojechałem do znajomka mechanika i powiedział że pewnie pasek Dayco- trafił
Założył mi Gates'a i jest cisza.Też myślałem że to rolka albo pompa ale wziął oscyloskop?czy coś i dał mi posłuchać że jest cisza.
Tak więc ja stawiam na pasek.
Podobno te z Dayco jęczą bo mają ten teflon i musi się wytrzeć.Wtedy będzie cisza.
-
- Nowicjusz
po wymianie rozrządu
w tym rzecz ze cały zestaw jest z Gates'a , bynajmniej widziałem karton bo co tam w środku śmiga tego nie wiem. A napinacz prawdopodobnie jest hydrauliczny. Byłem dzisiaj u innego mechanika i powiedział ze te pompy z ruvila czasem są za długie mikro ale są i proponował założyć SKF-a.A jak jest zbyt mocno napięty to będę musiał kupić nowy pasek czy wystarczy go poluzować??
po wymianie rozrządu
Jak pracował krótko wystarczy poluzować .Pomimo ze napinacz jest hydrauliczny powinno sie go ustawić odpowiednio .Może mechanik ustawił za mocno napięcie i dlatego hałasuje.
Parę pomp ruvilla zamontowałem i nie miałem takich problemów.To samo tyczy się pasków DAYCO.
Niech delikatnie poluzuje i zobaczycie czy się poprawiło.
Parę pomp ruvilla zamontowałem i nie miałem takich problemów.To samo tyczy się pasków DAYCO.
Niech delikatnie poluzuje i zobaczycie czy się poprawiło.
po wymianie rozrządu
tak poluzować. To samo w chewroletach mielismy. Ustawialo sie napiecie na znak na napnaczu i halasował. Dawalo sie deczko mniej i juz była cisza.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
spokojnie nie panikuj może po prostu za mocno naciągnęli pasek i wyje, sprawdź zanim zaczniesz rozbierać cały układ rozrządu
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
-
- Nowicjusz
po wymianie rozrządu
Michal7891, sprawdz tłumik drgan na kole wałka rozrzadu czy nie ma pęknieć i czy si enie rozwulkanizował
-
- Nowicjusz
A powiedź mi gdzie to jestFahoo pisze:Michal7891, sprawdz tłumik drgan na kole wałka rozrzadu czy nie ma pęknieć i czy si enie rozwulkanizował
-
- Nowicjusz
po wymianie rozrządu
Dobra juz znalazłem dowiedziałem się gdzie to jest. A powiedz mi jaki jest koszt wymiany tego. I czy warsztat rozbierając już parę razy ten rozrząd nie doszedł do tego a przed wymianą tego nie było powinien to zrobić po kosztach?? dodam że udzielili mi na rozrząd gwarancji.
po wymianie rozrządu
to zgloś ze od wymiany wlasnie jest taki dzwiek. niech sprawdza ten rozrzad, moze sami poluzuja nieco i bedzie git.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to