Wycieraczka tylna

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
regitmc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: regitmc » ndz kwie 09, 2006 13:36

Temat na czasie, mi i siąsiadowi właśnie w nocy jakieś skur***** wyłamały tylną wycieraczkę. Jeszcze żeby wyłamał i sprzedał, a to wyłamie i wyrzuci 10m dalej. Jakbym złapał to ręce napewno miałby połamane, na Policji jak zwykle cytat: "jeśli nie znajdziemy sprawcy to za jakiś czas przyjdzie umorzenie". Nikt nie zainteresuje się gnojami co stoją całymi dniami i nocami pod blokiem i tylko patrzą co komu ukraść lub zepsuć..... :grrr:
Sorry za OT ale jestem wściekły...

[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]

greg

Post autor: greg » ndz kwie 09, 2006 14:00

a nawet jak byś złapał to ze wzgledu na mała wartośc skończyło by sie na ograniczeniu wolności w zawiasach lub grzywnie ze 200zł

Awatar użytkownika
regitmc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: regitmc » ndz kwie 09, 2006 14:58

Hehe przyjechała szanowna Policja i pytają jaki koszt szkody? Ja mówie niewiem, bo nie jestem w tej chwili w stanie oszczcować, musze zadzwonić do salonu VW i będe wiedział. Zapisali koło 300 PLN, na komisariacie kolejny Policjant wyśmiał mnie i mówi "max 70 PLN, a jak pan mi nie wieży to prosze zobaczyć" przekręca monitor komputera i pokazuje mi aukcje z Allegro po ile stoi całe ramię wycieraczki. Odrazu mała szkodliwość społeczna, sprawców nie ma więc sprawa prawie umożona. Zgłoszenie będzie tylko dla wiadomości dzielnicowego jakby coś podobnego się powtórzyło... Tak działa nasza szanowna Policja...
Sąsiadowi któremu też wyrwali dziś w nocy, zakładał nowe ramię miesiąć temu, bo też ktoś mu wyrwał. Zapłacił wraz z założeniem w salonie Toyoty 285 PLN i ma na to fakturę. Jednakże Policji to nie interesuje bo oni biorą najniższą dostępną cenę na rynku... Kur** to jak ktoś będzie sprzedawał na Allegro za 1 PLN, to taką szkode mam zapisać... ??? Dochodzimy do jakiejś paranoii, ale tu jest Polska tu można wszystkiego się spodziewać...

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]

greg

Post autor: greg » ndz kwie 09, 2006 15:36

regitmc, Policjant ma obowiązek przyjąć wartość podaną przez Ciebie a nstepnie ją zweryfikować ale nie w allegro tylko u biegłego lub rzeczoznawcy lub rachunkiem. Jak Cię tak zrobił, to jedyne wyjście napisac skarge do komendanta na piśmie i podac ją przez sekretariat tak żeby Ci potwierdzili. Zobaczysz że ten policjant więcej takiego numeru nie wywinie. A "zrobił" Cie tak ze względuna to że wartość poniżej 250zł to wykroczenie i wtedy on ma mniej NN czyli nie spada mu tak wykrywalność.

Awatar użytkownika
regitmc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: regitmc » ndz kwie 09, 2006 16:06

No racja tylko takich jak on to był cały komisariat... Na poczatku pojawiło się dwóch z kryminalnej bo powyżej 250 PLN, to mogą się tym zająć bo to demolka, potem jakiś pajac "rewident" bo oszacowali koszty tak jak pisałem. Zresztą cytuje "my bierzemy koszt używanej rzeczy a nie nowej, a jak na Allegro ma pan nową za 70 PLN to taka jest cena". Z nimi nie wygrasz, oni są mądrzejsi od nas :panna: Czułem się tam jakbym to ja był winny bo podaję cene wyższą niż oni... Zresztą i tak nic z tego bo sprawcy nie znajdą. Chociaż wiedzą dobrze że gnoje z gimnazjum na moim osiedlu robią co im się podoba, kradną, demolują wszystko co się da. Jak im powiedziałem że to może oni to odrazu sypał mi nawet ich nazwiskami, bo dobrze ich już znają, tylko szkoda że nic z tego sobie nie robią szanowni Policjanci... Kur*** na kogo moi rodzica i ja płacimy podatki. Powiedziałem jak złapie to nie będe wzywał Policji, tylko samosąd gwarantowany, później będe się martwił o skutki... To jest problem na moim osiedlu od dłuższego czasu, ludzie zgłaszają rózne sprawy na Policje, ale oni jak narazie sobie z tego nic nie robią. Samochody na parkingu są prawie wszystkie porysowane, albo bez halogenów, z wyłamanymi wycieraczkami lub lusterkami. Siadaqnie na maskach samochodów to normalka. Na takich debili niema rady, rodzice nie interesują się nimi bo pewnie też zdegradowani... Sam jestem młody (23 lata), ale w ich wieku miałem zupełnie inne podejście do świata. To chyba to "wychowanie bezstresowe". Zresztą szkoda gadać i się denerwować, bo tu dosłownie cuda się dzieją...
Kupiłbym lub wynajął garaż, ale niemam stałej pracy i boje się dodatkowych kosztów. Szkoda mi mojego MkIV, ale jak widać narazie sam jestem bezsilny... :crazy:

greg

Post autor: greg » ndz kwie 09, 2006 17:21

regitmc pisze:Z nimi nie wygrasz, oni są mądrzejsi od nas
nie są - ja mam czesto z nimi do czynienia bo to ja im robię wyceny i wiem że nie moga brać ceny z sufitu lub z internetu. Wiec dlatego mówie - następnym razem (oby nie) jak zrobi ci taką "wycenę" pisz do Komendanta zażalenie i prośbe o udzielenie odpowiedzi na podstawie jakiego artykułu dokonano takiej wyceny czy też dlatego zeby nie miec mniejszą wykrywalność - ide o zakład że będziesz wtedy poważnie traktowany.

Awatar użytkownika
regitmc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: regitmc » ndz kwie 09, 2006 22:01

No może i masz racje, ale z reguły jest tak że jest się zwykłym pionkiem w tej grze, więc grasz jak ci zagrają.... Ja mieszkam niby w mieście, ale czasem czuje się jak na zwykłej wiosce, w której wszyscy się znają i ręka ręke myje.... Pozdrawiam panów policjantówk z dochodzebniówki i drogówki w Nysie... Zawsze czepiają się tylko jak coś ktoś porządny przewinie, nigdy jak inni zdegenerowani..... Czasami mam już dość... Wydaje mi się że czepiają się porządnych ludzi, a kryją prawdziwych przestępców.... Dzięki wielkie za słowa wsparcia i otuchy, ale rzeczywistość przerasta moje oczekiwania... Nie wynika to z poddania się, ale bezsilności tego stanu rzeczy w którym jestem sam niestety.... Sąsiedzi boją się coś powiedzieć, gdyż też obawiają się o własne mienie (samochody, okna miszkania itp.)... Czasami nie wierzę że to dzieje się naprawde w XXI wieku, ale to jest Polska, tu wszystko jest możliwe... Poządny człowiek jest bezislny w walce z gównarzernią... Jednakże skończyły się dobre czasy i powiedziłem sobie, że jakl coś to samosąd gwarantowany... Jeśli wymiar sprawiedliwości nie potrafi sobie poradzić to ja sam sobie poradze! Kur** 10 letnie dzieci wiedzą kto robi rozpierdziel na podwórku, a Policja nie może znaleść nigdy sprawców... Skończyły się dni dobroci czas wziąć sprawy w swoje ręce... Polecam równiez dla innych którzy są w beznadziejnej sytuacji a tak zwany wymiar sprawiedliwości im nie pomaga... Co może mam czekać aż mi zmasakrują samochód do konca? Za wiele pracy nie kosztował jego zakup, żebym miał się poddać....

greg

Post autor: greg » ndz kwie 09, 2006 22:09

najgorsze jest że jak dasz takiemu bandycie w mordę to bedziesz sądzony za napaść, a jak on ci urwie wycieraczkę to " mała szkodliwość czynu" - kiedyś mi kadrowa powiedziała że sprawiedliwie to wcale nie znaczy po równo

Awatar użytkownika
regitmc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: regitmc » ndz kwie 09, 2006 22:20

Dokładnie tak ja piszesz, ale koniec z dobrocią dla zwierząt... Moja cierpliwość się skończyła bo mam już dosłownie dość tego... Nie zrozumiesz tego bo niewiesz co ja mam na codzień... Dlaczego ja mam się bać każdego dnia jak wyjde z domu że będe miał coś urwane lub zdemolowane w moim MkIV, niech teraz oni troche poczują strachu...
Może to nie humanitarne, a nawet bezprawne, ale jeżeli wymiar sprawiedliwości sobie nie może poradzić to kto w końcu musi wziąść się za to...???
Wrazie jakiś problemów to myśle że jako maniacy VW wstawicie się za mną (żartuje oczywiście, ale mam już dość bezprawia...).

Awatar użytkownika
kovens
Lord GTI

Post autor: kovens » pn kwie 10, 2006 10:41

greg pisze:sprawiedliwie to wcale nie znaczy po równo
Jasne ze to prawda bo sprawieliwie znaczy każdemu według zaslug - juz starozytni to wiedzieli.

Awatar użytkownika
regitmc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: regitmc » pn kwie 10, 2006 10:45

Jak wam się podoba taki element sprawiedliwości w samochodzie....
Obrazek
Ktoś ma ciekawe ale nie koniecznie słuszne podejście do sprawy.... :bajer:

Awatar użytkownika
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ksionc » pn kwie 10, 2006 10:56

cene z allegro to on może sobie brać jak będzie szukał wycieraczki do niebieskiego poloneza. niepoważny kraj, niepoważni ludzie! moim zdaniem czas stąd sp.... uciekać :x

Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn

Awatar użytkownika
regitmc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: regitmc » pn kwie 10, 2006 11:16

Mentalność naszej Policji czasem zadziwia...
Wracając do tematu przekaźnika wycieraczki to może rysunek i opis z książki pomoże...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kovens
Lord GTI

Post autor: kovens » pn kwie 10, 2006 14:08

regitmc pisze:Jak wam się podoba taki element sprawiedliwości
tez cosik takiego mam (ale mniejsze) ale w kieszeni drzwi

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”