obroty 1,3 NZ wiem ze bylo ale...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No dokladnie.tauka pisze: włącz światła i dmuchawe na pierwszy stopień i ustaw obroty ta śrubką przy przepustnicy na delikatnie poniżej tysiąca. W lecie jak jeździsz bez świateł to możesz je troszke zmniejszyć. I powinno byc ok. A jezeli nie masz obrotomierza, to ciężko ustawić na oko. U mnie jest tylko problem jak auto pochodzi chwilę na wolnych , to wtedy obroty mu spadają. Ale to niezależnie czy masz światłe czy nie
Nawet jak masz 1000obr to jak wlaczysz swietla i dmychawe i jeszcze np tylnia szybe to potrafi spasc do 700obr. Nie trzeba jechac na ustawienie, wystarczy ustawic tak jak tauka napisal. Wlaczys swiatla i dmuchawe i ustawic tak zeby sie nie trzasl i po sprawie.
Co do stabilizatora to jestem bardzo ciekaw, ale jak jest zepsuty to pewnie ma duze napiecie, tak powyzej 14V (tak mysle) Ja mam 13,7 dlatego akumulator wytrzymał mi 6lat
tez mam ten silniczek. i tez mam tak ze gdy załacze swaitla to obroty spadaja. radze tak jak koledzy (Tauka i Egon PŃ) . robilem juz tak duzo razy. dam ci jeszcze jedna rade. najpierw przeczysc przepustnice bo po zimie i w ogole jak dugo nie czysciłes to bedzie zawalona(najlepiej przemyj ja benzyna ekstrakcyjna), a potem ustaw obroty . zobaczysz ze jak wyczyscisz przepustnice to obroty zarz sie podniosa i bedziesz musiał obnizyc- przynajmniej a tak mialem jak wyczyscile przepustnice.
pozdr.
pozdr.