marciiiin, powiem tak to jest mój temat o dużym spalaniu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=407508" onclick="window.open(this.href);return false; i wcześniej w przepustnicy nie było śladów oleju w filtrze też od kiedy zaczął więcej spalać zaczął rzucać nie przepalone paliwo z olejem do filtra i paliwo do oleju.Auto miało robione remont silnika przy 210 tys obecnie ma 290 oleju nic nie bierze , wymienili prowadnice wydechowe i uszczelniacze zaworowe i popychacze jak mnie pamięć nie myli , ale mech mi mówił że nie każdy golf ma problem z olejem w filtrze
marciiiin podeślesz fotkę jak to wygląda pod maską ?
Gasnące 1.4 16V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Auto: Leon 1M 1.4 16V
- Silnik: AXP
Gasnące 1.4 16V
Jak EGR się zatnie na otwartym to odpalanie silnika to będzie masakra.
Do sprawdzenia regulator ciśnienia paliwa, egr (ew zaślepić).
Jak trudne jest odpalanie zawsze rano i musisz długo kręcić spróbuj taki bajer. Przekręć klucz jak pompka przestanie brzęczeć wyłącz poczekaj z 5 sekund i włącz znowu, poczekaj aż pompka znowu popracuje i tak z 5 razy. Zobaczysz czy silnik załapie za 1 razem czy nie.
Kumpel tak inne auto odpala bo chyba pompka pada a koszty spore, a że na LPG jeździ to byle odpalić.
Do sprawdzenia regulator ciśnienia paliwa, egr (ew zaślepić).
Jak trudne jest odpalanie zawsze rano i musisz długo kręcić spróbuj taki bajer. Przekręć klucz jak pompka przestanie brzęczeć wyłącz poczekaj z 5 sekund i włącz znowu, poczekaj aż pompka znowu popracuje i tak z 5 razy. Zobaczysz czy silnik załapie za 1 razem czy nie.
Kumpel tak inne auto odpala bo chyba pompka pada a koszty spore, a że na LPG jeździ to byle odpalić.
Myślcie ludzie to nie boli!!!
Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!
Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!