No rzeczywiście - przy wyjmowaniu popękało w dwóch miejscach jeszcze. Tym się nie przejąłem, bo miałem przecież nową kratkę. Paskudnie to zrobione jest, że zostało to zgrzewane, a nie na zatrzaskach jakiś... No ale cóż poradzić. Najtrudniejszym etapem było odpięcie tej kostki od czujnika - kabelki były tak krótkie, że bardzo małe pole manewru było, ale po ciężkich trudach udało się. Tylko rada na przyszłość, warto sobie drucikiem przywiązać te kabelki, bo jest duże prawdopodobieństwo, że przy wyjmowaniu wtyczki mogą one sobie do dziury wlecieć i ślad po nich zaginie - nie obejdzie się pewnie bez ściągania dechy. Ja tak zrobiłem jak zobaczyłem, że strasznie krótka jest ta wiązka. Wyłamałem wszystkie stare "zaczepy" z nowej kratki bo przez nie nie chciała dobrze pasować z racji wystających starych, które połamały się, więc póki co leży sobie swobodnie w dziurze, ale niebawem czymś to z lekka będę musiał przykleić - pewnie w paru miejscach kapnę sylikonem. tylko na pewno nie polecę po całości bo kiedyś jak będę musiał wyciągać to będę klął na siebie.
A przy okazji zapytam - kratka do wersji z czujnikiem, jak i bez niej jest taka sama, tylko różni się tą zaślepką? W razie kiedyś przyszłoby mi znów wymieniać, to tylko tą zaślepkę na środku podważę i czujnik będę mógł z powodzeniem założyć?
Deska grzechoce podczas jazdy po nierównościach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy ta kratka pasuje od passata? Też mam połamaną jedną połowę i na znanym portalu od paska kosztuje 20 zł.
Witam
podepnę się pod temat, bo u mnie też grzechocze i też za deską.
Jednak wiem co to jest - wpadł mi tam płaski pilot. Tam, tzn pomiędzy szybę a deskę rozdzielczą.
I teraz moje pytanie - czy jest możliwość wymontowania jedynie tego elementu?(Golf V)
Dzięki za odpowiedzi.
podepnę się pod temat, bo u mnie też grzechocze i też za deską.
Jednak wiem co to jest - wpadł mi tam płaski pilot. Tam, tzn pomiędzy szybę a deskę rozdzielczą.
I teraz moje pytanie - czy jest możliwość wymontowania jedynie tego elementu?(Golf V)
Dzięki za odpowiedzi.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
pacio88, temat dotyczy mk4...a pokazujesz deskę raczej z mk5, więc trochę robisz bałagan. Co do elementu zaznaczonego na zdjęciu to stanowi on całość z deską.