Czujnik temp wody [mk5]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Czujnik temp wody [mk5]
Okazało się że błąd to czujnik pomiaru prędkości jazdy abs - niewiem czy dobrze zapamiętałem z komputera błąd jest skasowany ale dzień później znów się kontrolka zapaliła. Niestety nie mam możliwości połączenia się tablicą wskaźników. Opadająca wskazówka temp silnika to wina czujnika temperatury. i teraz jest problem bo nie mam komunikacji swojego komputera z licznikiem Kuzyn powiedział że musiał by całą elektryke przejrzeć i zdiagnozować... a to koszt ok 400 zł
-
- Nowicjusz
Czujnik temp wody [mk5]
Czujnik temp wymieniony temp pokazuje 90 i jest ok Natomiast kontrolka chceck nadal się świeci po podłączeniu pod kompa pokazało czujnik szybkości jazdy abs (czy jakoś tak) problem z przepustnicą (nie pamiętam dokładnie co) oraz sonda lambda czujnik przerwa. Kuzyn zajął się tym i jedyny bład który powoduje świecenie się check'a to sonda lambda czujnik przerwa. Przy czym sonda działa dobrze choć kuzyn sugeruje wymiane. Dwóch innych elektryków powiedziało że to wcale nie musi być sonda i odradza jej wymiane. Dodatkowo słysze jakies dziwne odgłosy z okolicy pompy wspomagania przyczym wspomaganie działa prawidłowo płyn jest. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Pytam za nim zgłosze się do serwisu i wydam sporo kasy :/