Nagrzewnica
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nagrzewnica
Od samego początku nie ma tych zaworków. Pewnie poprzednik usunął. Właśnie jestem w trakcie wymiany nagrzewnicy. Starą zalałem wrzątkiem to tylko 30% nagrzewnicy było ciepłe. Może dzisiaj jeszcze skończe. I jescze pytanie. Te klapki co sterują powietrzem(na szybe,na nogi itp.) mają taką piankę, która jest dość "postrzępiona". Czy ktoś z was miał już ten problem i czym tę piankę zastąpił?
Nagrzewnica
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=300249" onclick="window.open(this.href);return false; tu masz kolego jakiś temat na temat tej gabki
a jak nie chcesz sie bawić to popatrz na kawałki starej i dopasuj coś bo nie wiem dokładnie jak to tam wygląda
A ta co masz to już na pewno sie zużyła ze starości dlatego poszarpana jest to tez ma wpływ na ogrzewanie
Dla kolegi Jarcage

Dla kolegi Jarcage

Nagrzewnica
dzięki za fotke;) chłopaki jak działa ta pierdółka? jak wstawie zwykły trójnik to bedzie mi lepiej grzało w kabinie ? czy jezeli chodzi to zostawić tak jak jest?
Nagrzewnica
Co do ogrzewania kabiny to nowa nagrzewnica rozwiązała sprawę.
Pozostaje tylko problem z ciśnieniem w układzie chodzenia

Pozostaje tylko problem z ciśnieniem w układzie chodzenia

Nagrzewnica
Jarcage zamiast tych zaworków wstaw dwie rurki od CO (taki co idą do grzejników) i będzie wtedy ładnie grzało bynajmniej u mnie poskutkowało(i nie tylko u mnie)
mysza3tm po wymianie nagrzewnicy dalej masz podciśnienie ? a możne waz masz jakiś twardszy tak jak pisałeś na zimnym silniku zanim odpalisz to waz jest miękki czy twardy ?
mysza3tm po wymianie nagrzewnicy dalej masz podciśnienie ? a możne waz masz jakiś twardszy tak jak pisałeś na zimnym silniku zanim odpalisz to waz jest miękki czy twardy ?
Nagrzewnica
asderty, nie wiem dlaczego ale właśnie skończyłem sobie jeździć i wężyki "o dziwo" są twarde ale dużo mniej niż prędzej. Czyżby nagrzewnica miała na to jakiś wpływ?
Nagrzewnica
wszystko możliwe możne to ze była zapchana to blokowało obieg płynu bo przecież z jednej strony wchodzi z drugiej wychodzi a jak masz rurki wstawione to obieg jest czyli podawało płyn do nagrzewnicy ale nie wracał on. Pojeździj odpowietrz układ dokładnie i daj znac 

Nagrzewnica
Wszystko jest ok:) Tylko śmiedzi trochę w aucie, bo te klapki od powietrza okleiłem tą pianką pod panele podłogowe i mocowałem to na butapren ;/
Nagrzewnica
ta pianka musi byc bo inaczej powietrze bedzie przepływac przez te otwory omijajac nagrzewnice i powietrze bedzie zimne...;.przerabiałem ten temat tydzieńtemu zaslepiłem otwory i golfina grzeje rownie jak moja dziewczyna