Problem z Centralnym Zamkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak przekręcam kluczykiem to nie to ja wg nie mogę zamknąć drzwi z kluczyka. natomiast gdy jestem wewnątrz auta i wcisnę rygielek na dół to drzwi się zamkną i wtedy też słyszę dźwięk z bagażnika. niestety z pilota się nie chce tak zrobić
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
koledze zamki nie działają z kluczyka
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
a czuć opór jak przekręcasz kluczyk?matix20x pisze:jak przekręcam kluczykiem to nie to ja wg nie mogę zamknąć drzwi z kluczyka
a może to po prostu bezpiecznik padł ? skoro dioda nawet się nie świeci gdy zawsze się paliła?
właśnie ze nie czuć żadnego oporu lekko się kręci w każda stronę, a przy drzwiach od pasażera to wręcz mogę wyciągnąć zamek z kluczykiem.
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
no podsumowując zamki masz zepsute i są najpewniej do wymiany , drzwi w pozycję zamknięte idzie zamknąć tylko siedząc w aucie od zewnątrz nie działa ani z zamków ani z centralki która oczywiście jest dokładana . Skupił bym się nad tą centralką albo bezpiecznikiem , bo jak możesz zamknąć ze środka auta za pomocą centrala to juz tylko ta centralka
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
od środka mogę zamknąć tylko wciskając rygielek na dół, z pilota też nie chce się zamykać będąc wewnątrz
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
jak ten rygielek wciskasz to pompka działa ??
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
no tak bo przecież inaczej bym nie zamknął drzwi, jak wcisnę rygielek to słychać dźwięk z bagażnika i wszystkie rygle opadają
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
czyli pompka dobra !! skup sie na tej centralce od pilota albo bezpieczniku . i napraw sobie te zamki !! .
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kolego leniwi montują ją koło bezpieczników żeby ją można było szybko znaleźć , bezpieczniki masz pod kierownicą .
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
sprawdziłem bezpieczniki i są w porządku. co ciekawego nawet dioda się zapaliła w środku dzisiaj jak zamykałem i potem otwierałem będąc w środku. oczywiście wciskałem tylko rygielek na dół. a może po prostu baterie w pilocie są rozładowane ? bo już nie wiem co mam myśleć. aha jak sprawdzałem bezpieczniki to rozejrzałem się zaraz tam kolo nich i szczerze to nie zauważyłem niczego przypominającego jakąś centralkę. ( jak ona może wyglądać lub gdzie jeszcze może się znajdować)