korekta wskazań MFA
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
korekta wskazań MFA
jakbyś znalazł to daj znać. mam vagtacho więc odczyt/zapis eepromu to nie problem. problemem jest właśnie wiedza co i na jakie wartości zmienić.
pozdrawiam
pozdrawiam
korekta wskazań MFA
no a ja zmieniłem bez problemu te wartośći ze 100 na 95. Nie dopatrzyłem się żadnej różnicy. Także zmieniłem teraz na 85 i jest lekka rónica teraz dogrzany po przejechaniu 7km po miescie bez korków wieczorem średnie spalanie pokazywł mi 10,4l na 100km . Szlak mnie trafi nie chce mi się wierzyć żeby tyle brał. Może spróbuje odłaczyć klemy od akumulatora na chwile. Bo bawienie się Vagiem i zamiana kanału 03 ze 100 na 85 dała marne skutki.
korekta wskazań MFA
dzisiaj sprawdzałem raczej ze spalaniem nic się nie zmieniło, czy można ustawić np 75 , czy poprostu zlac ten komputer. Może zdejme klemy na chwile ? Tylko żeby mi się nic nie rozlegulowało
korekta wskazań MFA
paczu ty masz silnik na pompkach i tego nie zrobisz to jest mozliwe tylko w silnikach VP
korekta wskazań MFA
nie znam się na tym ale zastanawia mnie co pompki mają do tego? licznik przelicza w jakiś sposób spalanie średnie i logiczne się wydaje że można korygować sposób przeliczania. ale może się mylęantojuja pisze:paczu ty masz silnik na pompkach i tego nie zrobisz
korekta wskazań MFA
u mnie tez na początku wyskakiwał taki ERROR ale pod vw tolem zmieniłem ten kanal 03 A właśnie jak to idzie jeśli od 100 damy np.85 to powinno zaniżać spalanie a 115 zawyżać? Bo już sie pogubiłem bo wyczytałem coś innego na necie.
korekta wskazań MFA
greg,
paczu,
antojuja,
wiedziałem że mnie wyprzedziszw komórce 145
paczu,
wychodzi 95 powinno graćczyli jak wsadzę tu 5F to będzie gitara?
antojuja,
to jest właśnie sposóbtego nie zrobisz to jest mozliwe tylko w silnikach VP
[b]148KM/326Nm[/b]