Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... RATUNKU!!!
Problem przeniosl sie tez na gaz Objawy na gazie sa latiwejsze do diagnozy i jest troche inaczej niz na beznynie. Pierwsze co, to pojechalem do gazownika i on powiedzial "gubi zaplon". Rzeczywiscie jest taki jakby efekt przerywania czy czegos przy dodawaniu gazu, ale nie zawsze. Najszybciej mozna to zrobic przygazowujac, nie dac zejsc obrotom do dolu i znowu przygazowac. Szlychac wtedy taki dziwny dziek -jakby wlasnie przerywanie. Efekt taki, ze auto sie nie zbiera i szarpie (takie serie krotkich szarpniec), nie dymi bo nie ma czym. Podejzewam, ze wlasnie na benzynie jest dokladnie ten sam problem. Tylko co do ******* sie z tym stalo?????
Na beznzynie gdy "to" sie zaczyna potrafia falowac troche obroty (w dol), na gazie nie. Na beznyzynie tez tlepie sie wtedy silnik, na gazie nie.
W jednym i w drugim przypadku czupaliwo - odpwiednio gaz lub benzyne.
Wymienilem dzis przewody WN i poprawy zadnej.
Moj osobisty typ to cewka, ale jak ja sprawdzic??? Nic innego mi nie przychodzi do glowy, no moze poza sterownikiem silnika, o ktorym juz wspominalem wczesniej.
Jak lekko sie zagrzeje, to mocno szarpie - co jest grane?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak lekko sie zagrzeje, to mocno szarpie - co jest grane?
Auto naprawione!!!
Dla ciekawych i majacych podobne problemy pisze co bylo nie tak.
1. Zapchany katalizator - tak, tak... wszycy wczesniej mowili ze to strumienica, a to byl 16-letni kat :/
2. Przestawiony rozrzad o jeden zab
Problemy poboczne:
3. Nie dzilajaca sonda lambda
4. Wypalone swiece - mialy jakies 10kkm, ale musialy dostac mocnow w jak zaczely sie jaja
Dla ciekawych i majacych podobne problemy pisze co bylo nie tak.
1. Zapchany katalizator - tak, tak... wszycy wczesniej mowili ze to strumienica, a to byl 16-letni kat :/
2. Przestawiony rozrzad o jeden zab
Problemy poboczne:
3. Nie dzilajaca sonda lambda
4. Wypalone swiece - mialy jakies 10kkm, ale musialy dostac mocnow w jak zaczely sie jaja
Re: Jak lekko sie zagrzeje, to mocno szarpie - co jest grane
Jak rozwiązałeś swój problem? Bo zrobiło mi się coś podobnego, może masz namiar na kogoś kto by mi mógł coś doradzić.