[mk3] poduszki gorne amortyzatorow

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Mi jeden z tyłu tłucze - też po wymianie :(

Post autor: Razal » wt sty 24, 2006 21:47

Bondas pisze:stary numer z tym stukanie po wymieanie amortyzatorow

jasli wymieniales wklady a nie cale kolumny to pewnie mechanicy za lekko skrecili i sie poluzowaly i tluka w kolumnie te wklady

lub za slabo skrecili mcpersona - poduszke sprawdz od gory czy jest mocno skrecona ale najpierw musisz zdjac ten gorny talezyk

blokujesz ampulem i odkrecasz kluczem 21 i pod spodem jes jeszcze jedna nakretka do ktorej trzeba miec specjalny kluch ( takie widelki) a warsztaty czesto robia jakimis samorubami i za slabo to dokrecaja

pzozdrawiam
Mi jeden z tyłu tłucze - też po wymianie :(

To co opisujesz może mieć miejsce z tyłu ??

Ponoć jakaś podkładka jest nie tak jak trzeba hmm ???

Na poprzecznych nierównościach 1 szt. tłucze jakby półka była luźna - wymieniał mechanik - wszystkie części nowe - o co chodzi ??

Pozdroooo

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » czw sty 26, 2006 02:45

z tylu to samo czestym bledem jest nie wlasciwe skrecenie i potem tlucze

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re

Post autor: Razal » czw sty 26, 2006 09:32

Bondas pisze:z tylu to samo czestym bledem jest nie wlasciwe skrecenie i potem tlucze
OK - dzieki - będzie trzeba to sprawdzić - amory nowe, a jedna strona wyraźnie tłucze na poprzecznych nierównościach - ale już do mechanika-partacza nie jade - wole zrobić to sam - :hehe:

Pozdroooooo.....

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
camelmk
Mały gagatek
Mały gagatek

help

Post autor: camelmk » czw sty 26, 2006 12:52

ja ostatnio patrzę a z tyłu mam wywalony amortyzator z mocowania - tzn ten pręt mam w środku i tłucze mi o półke - da się tam wstawić spowrotem podkładki czy trzeba amora wymieniać?

w sumie 200 KM

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: help

Post autor: Razal » czw sty 26, 2006 13:29

camelmk pisze:ja ostatnio patrzę a z tyłu mam wywalony amortyzator z mocowania - tzn ten pręt mam w środku i tłucze mi o półke - da się tam wstawić spowrotem podkładki czy trzeba amora wymieniać?
Miałem to samo w Mk2 kiedyś - jechałem autostradą A4 jak była jeszcze z płyt betonowych, a tu nagle jak coś nie pie@#$nie i tak nawala - okazało się że mechanik źle złożył górną część mocowania amortyzatora - dojechałem do domu praktycznie na samej sprężynie z rozwaloną pułką i głośnikiem :hmm:

Pamiętam że chodziło o jakąś podkładkę - nie było potrzeby zakupu znowu nowego amora

Poskładał to inny tak jak się należy i było wsio OK.

milyx
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: milyx » czw sty 26, 2006 13:29

sprawdź dobrze co z łącznikiem stabilizatora tj. łączniki stabilizatora i poduszki gumowe stabilizatora. ja przez miesiąc jeździłem po mechanikach i ścieżkach diagnostycznych i było przez mechaników obstawione wszystko poza stabilizatorem
a okazały się bardzo wybite poduszki stabilizatora i on głucho uderzał w sanki pod silnikiem

Awatar użytkownika
camelmk
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: camelmk » czw sty 26, 2006 14:00

ja już tak zrobiłem dwie trasy z tym amorem - bo nie było czasu naprawić :)
Dzięki - mróz puszcza może to rozbiorę sam

w sumie 200 KM

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”