Żebym zamówił u siebie w sklepie to bym wymienił, a tak musze odsyłać, zresztą dzwoniłem tam i powiedzał gość że każda taki ma luz i żeby nie poruwnywać regenerowanej do nowej, bo różnica napewno bedzie, nie wiem tylko dlaczego w nowej jest wiekrzy luz niż w regenerowanej.
W środe zakładam i bede wiedział, czy wszystko jest ok
Nowa turbina! Czy powinna mieć luz? Turbina KKK do 2.5TDI R5
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
chmurapawel, ale gość coś kręcie skoro nie chce wymienić. jeśli jeszcze nie zakładałeś to masz prawo się domagać wymiany na inny taki sam egzemplarza jak mu coś nie pasuje to nie pamiętam już czy w ciągu 7 czy 14dni od daty zakupu mass prawo zrezygnować i zwrócić towar bez podania przyczyny.
nie powinien Ci robić żadnych schodów.
a jeśli nie chce wymienić to mi tu coś śmierdzi.
po drugie 1mm to jest za dużo.
nawet używka czy to AWX czy ARL czy teaż 2.5TDI nie powinna mieć aż takiego luzy.
0,5-0,7mm to sięjeszcze zgodzę ale nie 1mm w turbinie na cienkim wałku.
nie powinien Ci robić żadnych schodów.
a jeśli nie chce wymienić to mi tu coś śmierdzi.
po drugie 1mm to jest za dużo.
nawet używka czy to AWX czy ARL czy teaż 2.5TDI nie powinna mieć aż takiego luzy.
0,5-0,7mm to sięjeszcze zgodzę ale nie 1mm w turbinie na cienkim wałku.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Właśnie byłem u mechanika i zalałem ją olejem, i powiem że luzu praktycznie nie ma.
[ Dodano: 06 Lip 2010 19:33 ]
No wyjołem turbo, nowego nie założyłem, musze stwierdzić że stare ma prawie taki sam luz jak nowe.
Nowe ma troche mniejszy, na starym ubywalo oleju 1l/3000km
Jutro założe nowe, mam nadzieje że będzie dobre
[ Dodano: 09 Lip 2010 21:14 ]
Turbo wsadzone, poprawy w mocy nie ma, za to zawór upustowy otwiera sie teraz o 35% wiecej niż wcześniej i troszke głośniej syczy niż wcześniej
Za to chyba doszedłem co może być tego przyczyną, może ktoś potwierdzi?
Pompa vacum, co wy na to??
[ Dodano: 06 Lip 2010 19:33 ]
No wyjołem turbo, nowego nie założyłem, musze stwierdzić że stare ma prawie taki sam luz jak nowe.
Nowe ma troche mniejszy, na starym ubywalo oleju 1l/3000km
Jutro założe nowe, mam nadzieje że będzie dobre
[ Dodano: 09 Lip 2010 21:14 ]
Turbo wsadzone, poprawy w mocy nie ma, za to zawór upustowy otwiera sie teraz o 35% wiecej niż wcześniej i troszke głośniej syczy niż wcześniej
Za to chyba doszedłem co może być tego przyczyną, może ktoś potwierdzi?
Pompa vacum, co wy na to??