dopisuje sie do klubu spalania miedzy 7-8.5 80% miasto przez 200km z tym ze poza zimnym silnikiem wskazówka obrotomierza bardzo czesto dochodzi do 3800-4000 rpm
sie jedzie...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
krzysiekp pisze:a jakie macie spalanie na biegu jałowym?
ile l/h?
bo mi pokazuje 0.8-0.9 l/h
pozdr
ale Ty masz 110KM czyli na pompie - czyt. najmegaoszczędniejszy silnikBronco pisze:krzysiekp pisze:a jakie macie spalanie na biegu jałowym?
ile l/h?
pozdrEee to ja chyba mam coś popsute, na goącym (90C), wszystko wyłączone (oprócz silnika) na jałówce pokazuje 0,3-0,4 l/h
krzysiekp pisze:ale Ty masz 110KM czyli na pompie - czyt. najmegaoszczędniejszy silnikBronco pisze:krzysiekp pisze:a jakie macie spalanie na biegu jałowym?
ile l/h?
pozdrEee to ja chyba mam coś popsute, na goącym (90C), wszystko wyłączone (oprócz silnika) na jałówce pokazuje 0,3-0,4 l/h
a nie pompowtryskiwaczach, wiec stąd ta różnica
to ladny wynik jak na te obroty bo mi przy tych obrotach pali 15...jaruhna pisze:7-8.5 80% miasto przez 200km z tym ze poza zimnym silnikiem wskazówka obrotomierza bardzo czesto dochodzi do 3800-4000 rpm
na trasie 5 bieg i 2 tys to nie PSJ ;> przeciez jak by chcial jechac 3 tys obr to by pedzil ze 150Bronco pisze:grubby pisze:powiem wam że kamień z serca mi spadł,dzisiaj zrobiłem trase 64km 90% trasa i 5,5l wyszło,jazda taka jak zwykle bez szaleństw ale i bez wleczenia się.Starałem się utrzymywać obroty w okolicach 2tyś.
Ależ to typowy emerycki PSJ
Heheh > to zależy głównie od fis-a > kto ma nowszy > bo tylko w nowszym spalanie na jałowym przeskakuje na godzinowe.szadrak pisze:To zależy czy silnik jest rozgrzany,tzn. ma temp roboczą i jeszcze czy jest klima włączona i na którym biegu jest nawiew. Jak jest silnik rozgrzany to u mnie wskazuje 0,6l/h. Jak jest jak wyżej + klima to 0,8-0,9. A jak ustawie temp na najniższa i wentylatory chodza na max to pokazuje 1l/h. A jak jeszcze do tego dojdzie ogrzewanie tylnej szyby to 1,1l/h
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości