Problem z akumulatorem albo alternatorem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Kapibara
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Kapibara » wt sty 24, 2006 17:07

tomekra pisze:to może i ja się podepnę do tematu elektryki, w niedziele jak jexdziłem wieczorem światła zaczeły mi przygasać i nawet raz zgasł mi silnik, potem samochód stał całą noc i rano oczywiście nie dał się odpalić? i teraz najciekawsze rano jak przekręciłem kluczyk wcale nieświeciły się kontrolki, licznik i zegarek działały centralny zamek też działał czyli aku wporządku, co to może być że znikły kontrolki i niemożna zakręcić rozrusznikiem? może też gdzieś masa uciekła ale dlaczego działa centralny zamek
mi sie wydaje ze jednak akumulator, sprawdz biorac od kogos na chwilke

Awatar użytkownika
tomekra
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomekra » wt sty 24, 2006 19:40

no właśnie włożyłem drugi i jest to samo, ale przecież gdyby to był aku to centralny chodziłby owiele wolniej, a kontrolki też by się pokazywały i gasły przy włączonym rozruszniku - w tym roku już tak miałem więc wiem jak on się zachowuje na padniętym aku

[url=http://www.vag-skierniewice.pl][img]http://images35.fotosik.pl/133/c7ee01e51af0ab20med.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Kapibara
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Kapibara » wt sty 24, 2006 20:05

tomekra pisze:no właśnie włożyłem drugi i jest to samo, ale przecież gdyby to był aku to centralny chodziłby owiele wolniej, a kontrolki też by się pokazywały i gasły przy włączonym rozruszniku - w tym roku już tak miałem więc wiem jak on się zachowuje na padniętym aku
no ja jak zwarcie zrobilem to mi nawet kontrolki sien ei swiecily hehe a centralengo jeszcze nei mialem wiec nei wiem.

Taka rada dla wszystkich to pierw ogrzejcie bryczki w jakichs cieplym pomieszczeniu w tedy jest dosc duza szansa ze wiele sie wyjasni ja bieore suszarke i bede z nia jezdzil jak nei bedzie chcial alternator ladowac to go owieje bo cos tam zamarza ewentualnei jakis czujnik

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”