przy przelączeniu na benzyne....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To bardzo prawdopodobne ze ubiłeś pompę paliwową. Jak masz trochę paliwa to zdejmij dojście paliwa do komory pływakowej i zalej ręcznie. Sprawdź czy zaworek elektromagnetyczny benzynki się otwiera.
Jakoś średnio mi się widzi ze zapchały się przewody paliwowe.
Jakoś średnio mi się widzi ze zapchały się przewody paliwowe.
Ostatnio zmieniony pn mar 08, 2010 13:41 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego mialem to samo w poprzednim golfie mk2 z tym, ze z silnikiem 1.6PN wtrysk. Jezdzilem na gazie a w baku mialem prawie pusto, skonczyl mi sie gaz przelaczylem na benz i nic. W sumie bez lokalizowania przyczyny, odrazu zakupilem pompke paliwa zaplacilem ok 40zl, u mnie byla ona przy silniku. Po wymianie okazalo sie, ze dalej to samo. Przyczyna okazal sie przekaznik, odlutowal sie 1 kabelek i poprostu nie przelaczalo na benz.
dzieki dobra ,bede dzis popoludniu probowal
[ Dodano: 09 Mar 2010 17:52 ]
ELEKTROZAWOR Jest wporzadku , czyli przelacznik dziala jest ok
jesli to pomoze ....i moze cos zmieni...
dzis ciezko bylo mi rano z gazu zapalic , przelaczylem na benzyne ( zalapalo , ale zgaslo mimo gazowania ... ) ale dzieki temu odpalilem na gazie
dzis znowu probowalem w trakcie jazdy przelaczyc na benzyne z gazu , i zauwazylem ze jest jakis "SYK" cos syczy i nie wiem co to , nie jest to jakies glosnie ale jednak
i czy ktos moglby mi pomoc i powiedizec jaka mam pompe paliwa gdzie walnela?? bo slyszalem ze jest wewnetrza i zewnetrza
[ Dodano: 09 Mar 2010 17:52 ]
ELEKTROZAWOR Jest wporzadku , czyli przelacznik dziala jest ok
jesli to pomoze ....i moze cos zmieni...
dzis ciezko bylo mi rano z gazu zapalic , przelaczylem na benzyne ( zalapalo , ale zgaslo mimo gazowania ... ) ale dzieki temu odpalilem na gazie
dzis znowu probowalem w trakcie jazdy przelaczyc na benzyne z gazu , i zauwazylem ze jest jakis "SYK" cos syczy i nie wiem co to , nie jest to jakies glosnie ale jednak
i czy ktos moglby mi pomoc i powiedizec jaka mam pompe paliwa gdzie walnela?? bo slyszalem ze jest wewnetrza i zewnetrza