Golf III 1.9d Niskie obroty po odpaleniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
jestem po badaniu auta Vag-iem i nie mam zadnych błędów.
Przedstawiam screeny z Vaga.
Silnik zimny na biegu jalowym szarpie nim i obroty sa niestabilne:
Silnik sie nagrzal i wolne obroty sie stabilizuja choc w dalszym ciagu silnik po dodaniu gazu przerywa
Zwiekszanie i zmniejszanie gazu
Proba podjazdu pod maly kraweznik
Czy moglbym prosci o jakies zweryfikowanie tych wykresow przez znawcow tego tematu ?
jestem po badaniu auta Vag-iem i nie mam zadnych błędów.
Przedstawiam screeny z Vaga.
Silnik zimny na biegu jalowym szarpie nim i obroty sa niestabilne:
Silnik sie nagrzal i wolne obroty sie stabilizuja choc w dalszym ciagu silnik po dodaniu gazu przerywa
Zwiekszanie i zmniejszanie gazu
Proba podjazdu pod maly kraweznik
Czy moglbym prosci o jakies zweryfikowanie tych wykresow przez znawcow tego tematu ?
chmmmm tylko o ile dobrze pamiętam ja mam jakieś dwa czujniki wychodzące ze skrzyni ale mogę się mylić sprawdze to.
Kurcze czyli znowu ten nieszczęsny nastawnik a juz myślałem ze to coś innego...
Dzięki za pomoc
[ Dodano: 10 Lut 2010 13:40 ]
Witam
Autko już działa i co się okazało :
Po rozebraniu nastawnika Pan mechanik swoimi sposobami (podłączenie regulowanego zasilacza pod odpowiednie końcówki ) i obserwowaniu poruszania się nastawnika stwierdził że wygląda na sprawny lub ewentualnie na początki jego awarii , nastawnik został wyjęty przepłukany i przedmuchany i działa ok, jednak po złożeniu tego wszystkiego do kupy efekty nie ustąpiły...
Pan mechanik podłączył komputer i analizując parametry (posiadał w swoim oprogramowaniu wylistowane odpowiednie średnie parametry dla tego silnika) stwierdził że coś jest nie tak z masą powietrza i teraz szok okazało sie że winny jest ERG !! po odłączeniu wężyka podciśnienie od takiego grzybka objawy zniknęły jak ręka odjął
Teraz pytanko jeżdżę na razie tak z tym zdjętym wężykiem i polecono mi zaślepić ERG , ale chciałbym to naprawić/wyczyścić tak żeby powrócić do oryginału co teraz należy wyczyścić oprócz kolektora ssącego ?
I drugie pytanko co mogło spowodować takie objawy czyżby zasyfiony kolektor ssący czy przepustnica czy może ten grzybek ?
Pozdrawiam
[ Dodano: 10 Lut 2010 14:03 ]
Dodam jeszcze że cała operacja trwała może z dwie godzinki
Kurcze czyli znowu ten nieszczęsny nastawnik a juz myślałem ze to coś innego...
Dzięki za pomoc
[ Dodano: 10 Lut 2010 13:40 ]
Witam
Autko już działa i co się okazało :
Po rozebraniu nastawnika Pan mechanik swoimi sposobami (podłączenie regulowanego zasilacza pod odpowiednie końcówki ) i obserwowaniu poruszania się nastawnika stwierdził że wygląda na sprawny lub ewentualnie na początki jego awarii , nastawnik został wyjęty przepłukany i przedmuchany i działa ok, jednak po złożeniu tego wszystkiego do kupy efekty nie ustąpiły...
Pan mechanik podłączył komputer i analizując parametry (posiadał w swoim oprogramowaniu wylistowane odpowiednie średnie parametry dla tego silnika) stwierdził że coś jest nie tak z masą powietrza i teraz szok okazało sie że winny jest ERG !! po odłączeniu wężyka podciśnienie od takiego grzybka objawy zniknęły jak ręka odjął
Teraz pytanko jeżdżę na razie tak z tym zdjętym wężykiem i polecono mi zaślepić ERG , ale chciałbym to naprawić/wyczyścić tak żeby powrócić do oryginału co teraz należy wyczyścić oprócz kolektora ssącego ?
I drugie pytanko co mogło spowodować takie objawy czyżby zasyfiony kolektor ssący czy przepustnica czy może ten grzybek ?
Pozdrawiam
[ Dodano: 10 Lut 2010 14:03 ]
Dodam jeszcze że cała operacja trwała może z dwie godzinki
-
- Nowicjusz