Climatronic szwankuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
To ja wiem ze sie niewłaczy. Widze ze sie niezrozumielismy. Ja nieMowie ze teraz mi trzesie i niewłacza klimy tylko poprostu przedstawiam problem ktory mam kiedy klima moze sie właczyc czyli powyzej +5 stopni a niewłacza sie tylko jak wcisne AUTO cholernie trzesie autem.....o to mi chodzi
[ Dodano: 15 Sty 2010 13:42 ]
1.6 SR
[ Dodano: 15 Sty 2010 13:42 ]
1.6 SR
No to faktycznie możesz mieć uszkodzoną sprężarkę.Ja latem miałem podobną sytuację jak włączałem klimatronik to trzęsło jak wyłączałem to przestawało.Przyczyną była uszkodzona rolka napinacza paska.Do tego jeszcze sprężarka strasznie stukała(przeważnie jak puszczałem gaz) okazało się że jest wyłamany zawór tłoka sprężarki.Rozebrałem wyrzuciłem urwaną blaszkę zaworu i jakoś chodzi.
-
- Użytkownik
Hmm no własnie ciekawe ile kosztuje naprawa sprzezarki. Wogole to jak mam wyłaczona klime latem i jak jest ciepło to z okolic napinacza wydobywa sie tak jakby trzesczenie jakies
[ Dodano: 15 Sty 2010 22:53 ]
Teraz to kompletnie nierozumiem. Zrobiłem test i wyszedł mi ok. nic niewykazało... to gdzie szukać można przyczyny ;/ na jakiej zasadzie działa ten test?? pokazuje ogólnie uszkodzenia klimy czy tylko te od sterowania nią ???
[ Dodano: 15 Sty 2010 22:53 ]
Teraz to kompletnie nierozumiem. Zrobiłem test i wyszedł mi ok. nic niewykazało... to gdzie szukać można przyczyny ;/ na jakiej zasadzie działa ten test?? pokazuje ogólnie uszkodzenia klimy czy tylko te od sterowania nią ???
-
- Użytkownik
Tez tak mysle ze głownym powodem jest sprzezarka i tyle zze to ona trzesie autem i dlatego niedziała :/
[ Dodano: 09 Mar 2010 19:15 ]
Witam
Ponawiam temat , byłem dzisiaj u speca od klimy. Zrobił badanie, i wyszło mu że to trzęsienie autem przy właączeniu klimy to sprawka przepalonej cewki na kompresorze. Jutro naprawa..... Powiedział koszt cewki nowej 200 zeta i robocizna 100 zeta tylko ciekawe czy to naprawdę pomoże , czy może przez tą cewkę trząść???
[ Dodano: 16 Mar 2010 09:59 ]
No już po problemie klima zrobiona
walnięta była cewka i naj gorsza rzecz łozysko koła pasowego na sprężarce się zablokowało i wałek się kręcił a łożysko i koło nie noi wyrobił ten wałek niezła dziurę w łożysku i na dodatek pękła tarcza dociskowa :/ wydatek 1100 z pełną obsługą i robocizną .....
[ Dodano: 09 Mar 2010 19:15 ]
Witam

[ Dodano: 16 Mar 2010 09:59 ]
No już po problemie klima zrobiona