także kontrolka nie oznacza samego grzania świec,lecz gdy ecu jest uszkodzone lub ma jakieś zwarcie to także się zapala...ale koledzy miejcie rowniez na uwadze to iz samo zgasniecie kontrolki swiec nie mowi o tym ze one nie grzeja bo moga grzac jeszcze dluzsza chwile podczas uruchamiania silnika
od czego zależy długość grzania świec
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
vwlukasz, tu masz zupełną rację, kończy się faza pogrzewania świec a zaczyna faza "dogrzewania", o której już sterownik kontrolką nie informuje kierującego samochodem bo nie ma takiej potrzeby, chodzi o sam czas, po którym sterownik informuje, że można już uruchomić silnik, mój stoi cały czas na mrozie bo garażu nie mam i przy mrozie rzędu -14*C kontrolka świeci mi przez około 6-8 sekund.
U mnie czas grzania praktycznie identyczny - co do tzw zatelepania się TDI - w takie mrozy - to chyba każdy tak ma. Jednak olej gęsty to i wszystko z większymi oporami chodzi,Byku21 pisze:taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje,bo widzę,że nie tylko mój długo grzeje przy tych mrozach,a jak odpalisz to też przez chwilę zatrzęsie autkiem>>>>?????przy mrozie rzędu -14*C kontrolka świeci mi przez około 6-8 sekund.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
na szczęście nie telepie, chodź chodzi trochę głośniej i na podwyższonych obrotach rzędu 1000 RPM ale po 2 minutach kąt wtrysku ustawia się na bardziej opóźniony i silnik się uspokaja i pracuje ciszej i równo a obroty spadają do 903 RPM i kończy się faza dogrzewania świec żarowych.Byku21 pisze:a jak odpalisz to też przez chwilę zatrzęsie autkiem>>>>?????
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i w sumie to jak nikt więcej nie ma nic do dodania to można zamknąć...U mnie czas grzania praktycznie identyczny - co do tzw zatelepania się TDI - w takie mrozy - to chyba każdy tak ma. Jednak olej gęsty to i wszystko z większymi oporami chodzi,
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm