bierze olej po remoncie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

duchu123
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: duchu123 » pn lis 02, 2009 23:04

oldstaszek pisze:Możliwe że wadliwa lub wadliwie położył uszczelkę i olej jest tłoczony z kanału olejowego do cylindra mikroszczeliną - sprawdzić trzeba na świecach i w cylindrach.
jak to sprawdzić????
przepraszam ale w tym temacie jestem ciemny chciałem by zrobił próbę olejową ale powiedział że jak kopci to nic nie da bo i tak olej znajduje się tam i wykaże dobry wynik a może macie jakiś inny pomysł
Ostatnio zmieniony pn lis 02, 2009 23:06 przez duchu123, łącznie zmieniany 1 raz.

oldstaszek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: oldstaszek » pn lis 02, 2009 23:58

Wykręć świece i obejrzyj - zasmarowana olejem wskaże cylinder(nie pamiętam przy którym cylindrze jest kanał olejowy).Widoczny będzie też olej na denku tłoka w GMP jak przyświecisz.
Jeżeli wszystkie będą identyczne - to uszczelki zaworów.
Generalnie - jeżeli tak się dzieje to szanowny mechanik ma to naprawić w ramach zgłoszenia reklamacyjnego na własny koszt.Przed było lepiej a po-gorzej.Wniosek oczywisty...

mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...

duchu123
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: duchu123 » śr lis 04, 2009 19:00

zmierzył ciśnienie i jest wszędzie 10 ale że może być troche wynik nie taki jaki powinien być bo powiedział że jak bierze olej to praktycznie mierzył jak by robił próbę olejowa bez wlania oleju
z głowica i moim mechanikiem pojechałem do gościa który się tym zajmuje szlifowaniem i tymi wszystkimi pierdołami i powiedział że uszczelniaczami jest wszystko ok ale że do wymiany są jakies prowadnice czy coś kurna nie znam się na tym może coś pokręciłem że to ma luzy i jest do wymiany a że jak były stare uszczelniacze to były sztywne i przytrzymywały to a jak mi wymienił są miekkie i dlatego więcej bierze ale że to normalne po 200 przejechanych kilosach co o tym sadzicie

Sprzedam kostkę stacyjki, czujnik prędkości do MK4 - priv

oldstaszek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: oldstaszek » śr lis 04, 2009 19:45

Prowadnice zaworów - tulejki w których chodzą zawory(trzonki).Wyciąga się zużyte i w ich miejsce wstawia nowe.Szlifuje się gniazda zaworów i grzybki zaworów lub daje nowe zawory i dociera zawory z gniazdami - standard przy wymianie - mechanik to musi zrobić.
Możliwe że aż takie zużycie... :shock:

mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”