czujnik temp. cieczy chłodzącej

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tu jeden z kolegów podaje czas około 2.5min lub osiągnięcie 64 Carwam pisze:czyli do tej temp. grzeją cały czas.
nie ma ograniczenia czasowego tylko do momentu osiągnięcia temp płynu?
po prostu wypiąłem wtyczkę od ecu tą przy przekaźnikach i na te 3 piny podajesz 12v, środkowy wspólny i boczne, jeden boczny 2świece i drugi to 1świeca.damcio151 pisze:no ciekawe jak to miało działać ... tam +12 jest cały czas, trzeba podać masę ...piter_s pisze:podpinałem na ostro 12v do przekaźników i działało wszystko.
środkowy to +12 stałe ... na boczne ECU podaje -piter_s pisze:po prostu wypiąłem wtyczkę od ecu tą przy przekaźnikach i na te 3 piny podajesz 12v, środkowy wspólny i boczne, jeden boczny 2świece i drugi to 1świeca.
tak jest błąd prawie we wszystkich znakachpiter_s pisze:w tych warunkach co podajecie to jest bład własnie z obciazeniem alternatora, jest zły znak, odwrotnie, mniejsze obciazenie niz 50%.
jakie napięcie widzi ECU ? u mnie też to nie działało mimo spełnienia wszystkich warunków, nie chciało mi się już z tym męczyć , więc zrobiłem na włącznikpiter_s pisze:tak nie grzeje nawet bez zadnych dodtkowych odbiorników pradu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości