5 pytań odnośnie GTI mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
u mnie do butli wchodzi 28L i starcza mi to na 270-320km wysokość butli to 180mm....
co do zmulenia to powiem szczerze, że nie jest to u mnie odczuwalne....ale jeżeli masz kase na sekwencję to oczywiście słuszny wybór też chciałem ale za długi był okres oczekiwania.....
co do zmulenia to powiem szczerze, że nie jest to u mnie odczuwalne....ale jeżeli masz kase na sekwencję to oczywiście słuszny wybór też chciałem ale za długi był okres oczekiwania.....
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
zbiornik trochę wystaje przez co podłoga nie jest równa....ale to żaden minus bo można ją podnieść do poziomu zbiornika przy okazji robiąc miejsce na trójkąt, lewarek itp niedługo będę robił takie coś u siebie
co do oleju to wlej otakich samych parametrach czyli 10w40 tylko jakiś dobrej firmy i będzie dobrze
co do oleju to wlej otakich samych parametrach czyli 10w40 tylko jakiś dobrej firmy i będzie dobrze
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
Gaz
Ja kupiłem mk3 z gazem, normalna instalacja, nie żaden wtrysk. Na gazie troszeczkę wolniejszy, udało mi się go rozpędzić gdzieś do 175 km/h na benzynce trochę więcej. Ja na twoim miejscu nie wywalał bym tyle pieniędzy na sekwencyjny gaz we wtryskiwacze. Ale rób jak chcesz.
Pokrak
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Heh... 175 ? Toż to jest zmulenie totalne... Normalnie 2,0 8V leci spokojnie 205... A to jest bardzo duża różnica...Pokrak pisze:Ja kupiłem mk3 z gazem, normalna instalacja, nie żaden wtrysk. Na gazie troszeczkę wolniejszy, udało mi się go rozpędzić gdzieś do 175 km/h na benzynce trochę więcej. Ja na twoim miejscu nie wywalał bym tyle pieniędzy na sekwencyjny gaz we wtryskiwacze. Ale rób jak chcesz.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
Re: Gaz
Zeby zobaczyć prawdziwą róznicę przejedż sie na gazie a potem zdejmij mikser i przejedż sie na PB.Tak wlasnie chodzi silnik zasilany wtryskiem gazu niekoniecznie sekwencyjnym bo o ile sie nie myle 2E ma full group a nie sekwencje benzyny.Ja zadowole sie wtryskiem ciągłym z jednym silnikiem krokowym i rozdzielaczem na 4 cylindry.Powinienem zamknać sie w 2 tyś pln.Prawdą jest ze dobrze wyregulowany gaz z mikserem chodzi niewiele gorzej od PB.Ale jezeli już zdejmiemy mikser to dopiero widać różnice.Mysle ze 2E ze standardowym mikserem na benzynie ma max 95km.Na gazie z 85.Pokrak pisze:Ja kupiłem mk3 z gazem, normalna instalacja, nie żaden wtrysk. Na gazie troszeczkę wolniejszy, udało mi się go rozpędzić gdzieś do 175 km/h na benzynce trochę więcej. Ja na twoim miejscu nie wywalał bym tyle pieniędzy na sekwencyjny gaz we wtryskiwacze. Ale rób jak chcesz.
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
mój benzyny palił tak średnio 8,2-8,7/100km
co do prędkości na gazie to nie ma większego problemu żeby poszedł 190km/h.....
wydaje mi się że nie ma sesnu pakować już większego zbiornika.....teraz jest tyle stacji lpg że z częstym tankowaniem nie ma problemu....
co do prędkości na gazie to nie ma większego problemu żeby poszedł 190km/h.....
wydaje mi się że nie ma sesnu pakować już większego zbiornika.....teraz jest tyle stacji lpg że z częstym tankowaniem nie ma problemu....