Szarpanie silnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Najciekawsze, że właśnie nie. Problem miałem, odkąd kupiłem mojego panzerkampfwagena, tylko na początku bardzo sporadycznie. Przy przeglądach żadnych błędów tego czujnika nie było w pamięci. Nawet ostatnio w maju, kiedy szarpanie występowało już co ok. 100 km. I później, kiedy oddałem auto do mechanika, bo szarpało zawsze po przekroczeniu 2,5 k rpm. Więc mechanik nie był w stanie zlokalizować usterki. Dopiero jak czujnik całkiem zdechł i samochód stanął na środku drogi i nie dał się uruchomić ponownie, to się zapisał kod błędu.veper pisze:Czytałem na forum o tym czujniku halla (objawów jego uszkodzenia jest cała masa), ale czy jak to on by był uszkodzony to czy vag by go nie wykrył jako błędu ??
-----Wojman------
Właśnie sprawdziłem czy nie ma przebicia na przewodach i w okolicy cewki nic nie znalazłem przewody od sondy lambda też są w jak najlepszym porządku jeszcze tylko świec nie zmieniłem uczynię to dziś wieczorem lub jutro, ale zauważyłem że po nocy jak zapaliłem auto to kolektor wydechowy bardzo szybko zrobił się gorący w kilka sekund to normalny objaw ??
[ Dodano: 01 Wrz 2009 19:50 ]
Może mi ktoś wyjaśnić jak sprawdzić jaki mam zamówić czujnik położenia wału (czujnik halla) gdzie sprawdzić jaki to numer silnika (ahq etc...) ile on kosztuje+wymiana i czy jest jakiś sposób sprawdzenia czy jest sprawny vag nic nie pokazuje ???
[ Dodano: 01 Wrz 2009 19:50 ]
Może mi ktoś wyjaśnić jak sprawdzić jaki mam zamówić czujnik położenia wału (czujnik halla) gdzie sprawdzić jaki to numer silnika (ahq etc...) ile on kosztuje+wymiana i czy jest jakiś sposób sprawdzenia czy jest sprawny vag nic nie pokazuje ???