Znaczne ubytki płynu chłodniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- seba198666
- Gadatliwa bestia
- seba198666
- Gadatliwa bestia
A więc dolałem płynu i poobserwowałem co się dzieje. Odkręciłem korek od płynu chłodniczego i ... płyn zaczął się podnosić w miarę podnoszenia temperatury aż do poziomu w którym zaczął się przelewać i spływać dołem zbiorniczka (z boku jakimś odpowietrznikiem) - żadnych bombelków nie stwiedziłem w zbiorniczku. Miałem ogrzewanie włączone na max ciepłe. Jak uruchomił się wentylator to wyłączyłem silnik i zakręciłem korek. Nie widzę by płynu ubywało teraz. Jutro mam trasę 300 km więc wyjdzie czy płynu nadal ubywa. Zauwazyłem jednak że mam przecieki z uszczelki pokrywy zawrów (niewielkie ilości ale zawsze). Nie było tego przed wymianą termostatu.Czy należy łączyć przepuszczanie oleju przez uszczelkę pokrywy zaworów z wymianą termostatu???
Ostatnio zmieniony ndz sie 16, 2009 17:26 przez Jajcek, łącznie zmieniany 3 razy.
niema takiej opcji bo nie ma w zbiorniczku odpowietrznika.Jajcek pisze:(z boku jakimś odpowietrznikiem)
i tak pewno zostanieJajcek pisze:Nie widzę by płynu ubywało teraz.
raczej zbieg okoliczności w silnikach VW często poci się pod deklem.Jajcek pisze:Czy należy łączyć przepuszczanie oleju przez uszczelkę pokrywy zaworów z wymianą termostatu???
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
- seba198666
- Gadatliwa bestia
- seba198666
- Gadatliwa bestia