Witam...
Zdania uczonych są podzielone... niektórzy z pewnością odpowiedzą Tobie, że możesz kupić nową używaną o większej mocy...lub zregenerować.
Ja będę moją z pewnością regenerował ponieważ dostaje roczną gwarancję i mam pewność, że później pojeżdżę troszkę na niej , a jak kupisz jakąś używkę to tak naprawdę nie wiesz ile pojeździć na używanej chyba że masz od kogoś pewnego i wiesz jak była używana. Koszt regeneracji ok 850 zł do tych kosztów musisz doliczyć montaż i demontaż turbinki chyba, że zrobisz to samemu
Pozdrawiam i życzę powodzenia
[ Dodano: 30 Sie 2009 23:31 ]
hijacker4 pisze:szwari, jak tam cos robiles przy aucie?
[ Dodano: 30 Sie 2009 23:36 ]
hijacker4,
hijacker4 napisał/a:
szwari, jak tam cos robiles przy aucie?
Witam...jeszcze nic nie robiłem...jutro czyli w poniedziałek popołudniu odstawiam autko do mechanika...tylko pojawił się nowy problem...mianowicie kilka razy miałem problemy z odpaleniem na zimnym silniku. Zawsze odpalał mi na dotyk, a kilka razy od kilku dni musiałem ryrać bardzo długo by odpalić...i z trudnością po dłuższej chwili odpalił...
Teraz już nie wiem czy jakiś mi nowy problem powstał(nowa awaria) czy jest to cały czas jakaś inna przyczyna niż turbinka mojego kopcenia.
Po rozmowie z mechanikiem podał mi jeszcze jedną przyczynę jaka może być to uszkodzone pompowtryski. Ponieważ po przejechaniu ok 1500 km w ogóle mi nie spalił oleju(przynajmniej tego nie mogę zaobserwować) i do tego doszło ciężkie odpalanie ale też co dziwne nie za każdym razem...i w tym jest właśnie problem że raz mi odpala od kopa a raz muszę ryrać..
Jeśli ktoś może podać mi jeszcze jakieś inne spostrzeżenia to będę bardzo wdzięczny...

ponieważ nie chciałbym po regeneracji turbiny mocno się rozczarować, że awaria trwa cały czas..
Pozdrawiam