Problem z temperaturą silnika mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wszystko racja z wyjątkiem tego gotowania, na to bym już nie czekał, bo najmarniejszy płyn chłodzący bez podwyższonego ciśnienia nawet jakie jest w układzie wrze chyba w 120 stopniach, a w układzie pewnie ze 130-140 stopni
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
witam. mam golfa III GT 1.8 90 KM i równiez mam problem z temperaturą. w czasie normalnej jazdy jest na poziomie 96 ,a podczas upałów czy w miescie dochodzi do 105. ostatnio gdy jechałem na autostradzie srednio 140 km/h na komputerze pokładowym pokazywało az 114 stopni. ale najbardziej denerwuje mnie pikanie gdy mam za dużą temperature lecz raz zaczyna pikac gdy mam 98 stopni a nieraz dopiero gdy mam 105. nie wiem co moze byc nie tak bo niedługo jade w dłuższą trase i nie bedzie ciekawie jak mi zacznie sie znów grzac:/ co o tym sądzicie???
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
no tak pomyliłem sie oczywiscie ze olejuwojtas4589 pisze:to temperatura oleju a nie wody, komp nie pokazuje temp. płynu w chłodnicyrapek17 pisze:114 stopni
[ Dodano: 08 Sie 2009 17:49 ]
zapomniałem dodac najwazniejszego ze przed 3 miesiącami leciał mi płyn z chłodnicy ale juz to naprawiłem. czy grzanie sie oleju w silniku moze byc głownie tym spowodowane i musze wymienic chodnice czy moze zepsuty moze byc czujnik???