okej to jutro biore sie do przedmuchania tych dwóch przewodów. a co jezeli wtryski sie zapchały? nie jestem pewien ale jak odkręciłem swiece. tyle że mi jakby dotkneła bloku a mam troche brudny ale na swiecy był jakby slad piasku czy cos. czy byłbym sam w stanie przeczyscic taki wtrysk? czy bez mechanika sie nie obejdzie ? a i pytanie z innej beczki czy macie moze jakaś fotke jak powinien wyglądac ślimak napędu licznika do takiego golfa ? bo kupiłem niby od podobnego ale nie pasuje

aaa i jeszcze jedno ważne pytanie. poniewaz samochód kupiłem z niesprawnymi hamulcami tzn nie działało wspomaganie. wiec zeby zahamować skutecznie musiałem prawie fotel z mocowan wyrwac. okazało sie że to wina spalonego bezpiecznika. hamulce jak brzytwa jednak potem miałem pewien problem i musiałem sciągnąc bęben i nacisnołem hamulec przypadkiem. i pociekło mi płynu. i prawdopodobnie przez to zapowietrzył mi sie układ i mam pytanie jak sie go odpowietrza? przeczytałem co nieco na tym forum zasade znam tylko pytanie takie gdzie jest odpowietrznik tylnych hebli ? mam bebny z przodu tarcze z przodu widac normalnie te srubki do odpowietrzania. z tyłu powinny byc na zdrowy rozsądek za cylinderkiem jednak tam nic nie ma. ale gdzies w połowie samochodu moze na wysokosci tej pompy paliwowej mam jakby cos zbiorczego na obie strony kumpel mi doradził że to sie zbiorczo odpowietrza ale ja nic nie widze nadal do odpowietrzania nie wiecie gdzie sie to odpowietrza ?
[ Dodano: 03 Sie 2009 16:53 ]
problem juz sie sam rozwiązał odkręciłem tą kopułke nad wtryskiej wyczysciłem kręciłem silnikiem i sie okazało że benzyna dochodzi i ładnie rozpyla. zakręciłem silnikiem i odpalił. i sam nie wiem co było. ale teraz mam taki problem bo czasem mi gaśnie na gazie co to moze byc ? z reguły jak dojeżdzam do skrzyzowania zakrętu puszcze gaz i słysze że mi silnik gaśnie. czy jest to do wyregylowania ?
Ostatnio zmieniony ndz sie 02, 2009 22:38 przez
henio12323, łącznie zmieniany 1 raz.