Jak to jest z tą umową OC ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bula88
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Bula88 » pt paź 14, 2005 21:01

prince ma racje!!! nic niemusisz kupowac! moja znajoma jest agentka PZU i mi wysztko wyjasnika, mozesz bez problemu jezdzic na jego OC, na 100%

jaxes
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: jaxes » pt paź 14, 2005 21:20

Do przerejestrowania samochodu wystarczy polisa OC starego właściciela. A ty jako nowy właściciel masz 30 dni na zawarcie nowej na swoje nazwisko.
I tyle chciałem powiedzieć :)

Awatar użytkownika
metju
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: metju » sob paź 15, 2005 00:02

Nowy właściciel w ciągu 30 dni może zerwać starą umowę OC lub korzystać z niej do terminu opłaconej składki. Stary natomiast ma obowiązek powiadomić ubezpieczyciela (poprzez odpowiednie pismo) o sprzedaży pojazdu i podać dane nowego właściciela. Bez obaw więc można jeździć na polisie poprzednika aż do terminu opłaconej składki. Sam z tego korzystałem i przy kontrolach drogowych nie było żadnych problemów, nawet pomimo innej rejestracji (starej) na polisie i w dowodzie.

ex BvLin3K
Obrazek

Awatar użytkownika
neo25-pk
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: neo25-pk » sob paź 15, 2005 04:22

Chłopaki jestem teraz w niebie....Normalnie kamień mi z serca spadł. Dzieki raz jeszcze za tak fachowe wyjaśnienie tej sprawy. Mam nadzieje że ten temat jeszcze nie raz zagości w czołówce najbardziej "obleganych" bo tu bardzo duzo cennych informacji.
Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam

Pilnie kupię osłone rozrządu (górną boczna pokrywę, plastik) !!!

marko-63
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marko-63 » sob paź 15, 2005 17:45

Witam , masz 30dni na zdecydowanie czy chcesz zmienić ubezpieczyciela czy nie po tym terminie nową polisę musisz zawrzeć z ubezpieczycielem poprzedniego właściciela . Możesz jeżdzić na starej polisie do wygaśnięcia terminu .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”