MK3 1.9TDI - Ubywa oleju - cd

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lemax
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lemax » pt wrz 09, 2005 09:43

U mnie jest tak: jak jeżdże po emerycku - łagodne przyspieszenia i nie kopie mu to nawet pod obciążeniem z lawetą nic oleju nie wziął.A jak jeżdże po mieście i mu troche kopie to zawsze troche weżmie.Myślę że rzecz leży w turbinie- one jak pracują to zawsze muszą trochę masełka łyknąć.

sweden
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: sweden » pt wrz 09, 2005 10:59

A ten olej ktory wlales to syntetyk ?? Bo moj od poczatku jezdzil na mineralnym, po jego kupnie chcialem wlac syntetyczny, za co mnie mechanik zbesztal :) i wysunal teorie, ze to mogloby rozszczelnic silnik. Przy nastepnej wymianie pytalem o to innego kolesia, ktory rowniez potwierdzil ta opinie.
Pozdrawiam :D

Lennox
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Lennox » pt wrz 09, 2005 12:27

Corvax pisze:w 1Z raczej nie, natomiast w autach ze zmienną geometrią łopatek juz owszem.
A mój ma tą zmienną geometrię ? bo nawet nie wiem ;>

[ Dodano: Pią Wrz 09, 2005 12:29 ]
sweden pisze:A ten olej ktory wlales to syntetyk ?? Bo moj od poczatku jezdzil na mineralnym, po jego kupnie chcialem wlac syntetyczny, za co mnie mechanik zbesztal :) i wysunal teorie, ze to mogloby rozszczelnic silnik. Przy nastepnej wymianie pytalem o to innego kolesia, ktory rowniez potwierdzil ta opinie.
Pozdrawiam :D
Wlałem 15W/40 Elf TDi (Mineral)
bo kurcze nie wiedziałem na czym jeździł poprzednik w Niemczech.
Wolałem nie ryzykować.

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » pt wrz 09, 2005 12:53

Minerał to za gesty olej do tdi - fabrycznie jeżdza na syntetyku. Nie podzielam teori o zalewaniu minerałem tdi jak nie wiadomo co wlał poprzednik. Co się takiego wypłucze z tego silnika - tłoki? :P

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”